Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților dă vot final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / 

Breaking News:
 

Ministerul Apărării își face spital de urgență la Iași

Mihai Fifor, ministrul Apărării, se află vineri în vizită de lucru la Iași.

Fifor a fost în control la Spitalul Militar din Iași, ocazie cu care s-a declarat extrem de mulțumit de modul în care angajații instituției respective își fac datoria.

În plus, Fifor a anunțat că în curtea Spitalului Militar din Iași va fi ridicată în viitorul apropiat o Unitate de Primiri Urgențe, obiectiv în care Ministerul Apărării vrea să investească suma de 40 de milioane de lei.

‘Îmi doresc să dezvoltăm reţeaua de spitale a Ministerului Apărării Naţionale. La Spitalul Militar din Iaşi va fi construită o unitate de primire a urgenţelor, pentru care Ministerul Apărării va investi 40 de milioane de lei.

Se va aproba o investiţie pentru Spitalul Militar din Iaşi, respectiv o secţie nouă Unitate de Primire a Urgenţelor, asta însemnând un pavilion ridicat de la firul ierbii, termenul fiind undeva în 2020, cel mult 2021. Cert este că, împreună, am convenit că anul viitor vom prinde în programul de investiţii această UPU, pavilionul cel nou, până în vara anului viitor să putem avea documentaţia tehnică elaborată, urmând ca în a doua parte a anului viitor să se facă procedura de achiziţii de lucrări şi să se treacă efectiv la lucru.

Spitalul Militar din Iaşi este o unitate cu tradiţie, un spital mare, care caută să acopere cât mai mult din nevoile pacienţilor, motiv pentru care îmi doresc să dezvoltăm şi ideea de medicină operaţională.

Din păcate, la ora aceasta, la Spitalul Militar ponderea cea mare o reprezintă medicii civili. Cred că, împreună, vom reuşi să echilibrăm acest lucru pentru că, în ultimă instanţă, discutăm de un spital militar.

În cursul zilei urmează să am o întrevedere cu rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr.T. Popa” din Iaşi, pentru a purta discuţii privind înfiinţarea unei secţii de medicină militară. Îmi doresc ca la UMF Iaşi să fie alocate 10 locuri pentru medicina militară, începând din 2020-2021.

Noi avem o foarte bună colaborare în momentul de faţă. Ne dorim să avem o colaborare pe termen lung în ceea ce priveşte posibilitatea ca şi la Iaşi să pregătim studenţi în medicină militară. În momentul de faţă, avem doar la Bucureşti şi la Târgu Mureş. Anul acesta am reuşit să creştem până la 200 de locuri dedicate învăţământului medical militar. Poate de anul viitor. Sunt multe lucruri pe care vrem să le facem pentru acest spital militar’, a fost mesajul transmis de Mihai Fifor.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv