Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:

Ministerul Sănătăţii recunoaşte: “Pilotul internat la Bagdasar-Arseni s-a infectat în spital”

Unul dintre cele mai arzătoare subiecte ale momentului în România este cel al pilotului de paramotor internat la Spitalul Bagdasar-Arseni.

sursa foto evz.ro
sursa foto evz.ro

Rudele lui Marian Cojocaru acuză că bărbatul de 44 de ani, victima unui accident de paramotor, s-a infectat cu bacterii rezistente la tratamentul cu antibiotic în perioada petrecută în spitalul respectiv.

Ultimele analize arată că Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare cu germeni proveniţi din bacteriile Acinetobacter baumanii (multirezistentă, sensibilă la Colistin) şi Klebsiella (rezistentă la Colistin).

Rudele lui Marian Cojocaru au anunţat că strâng bani pentru a-l transporta pe acesta în Austria, însă medicii de la spitalul respectiv s-au apărat spunând că, de fapt, pilotul s-a îmbolnăvit de la apa de baltă.

Totuşi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat, miercuri, că răspunsul oferit de cei de la spital este incorect.

“Deocamdată, documentele analizate de inspectori nu probează existenţa unei infecţii. Dacă o infecţie va apărea sau nu depinde în primul rând de starea pacientului, mai precis de măsura în care corpul acestuia va avea capacitatea de a limita impactul prezenţei bacteriilor în organism. În ceea ce priveşte informaţiile vehiculate în spaţiul public despre provenienţa bacteriilor din apa de baltă, Ministerul Sănătăţii îşi exprimă îndoieli puternice apropo de validitatea ştiinţifică a acestei luări de poziţie din următoarele motive: Pacientul a fost internat în data de 10 iulie. Pe 11 iulie au fost recoltate probe care au arătat că nu erau prezente cele două bacterii în organismul bărbatului. Pe 14 iulie au fost recoltate noi probe care au confirmat prezenţa celor două bacterii. În acest timp, pacientul a fost internat în spital. Este extrem de improbabil ca o bacterie cu rezistenţă multiplă la antibiotice să existe în afara spitalului, mai precis într-o “baltă”. Ministerul Sănătăţii este ferm convins că România are nevoie de o schimbare de atitudine în ceea ce priveşte recunoaşterea şi raportarea infecţiilor nosocomiale. Un spital este un mediu de risc oriunde în lume în ceea ce priveşte aceste infecţii. Aşa că singura atitudine corectă este aceea de recunoaştere, de asumare şi de lucru activ pentru controlul acestui fenomen. Fără o dimensiune reală a incidenţei infecţiilor nosocomiale în spitalele româneşti nu se poate formula nicio procedură eficientă. Dezminţirile apărute în spaţiul public în ceea ce priveşte pacientul amintit sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât vin din partea unui spital clinic cu predare care cuprinde nu mai puţin de şase centre de referinţă la nivel naţional”, este mesajul transmis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv