Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul va aproba noile măsuri de relaxare de la 1 august adoptate de CNSU / ANM: Cel mai agresiv val de caniculă din această vară a debutat cu Cod Galben / 

Breaking News:

Ministrul Educaţiei vrea o lege a manualelor

Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a anunţat că îşi doreşte ca ţara noastră să aibă, în cel mai scurt timp posibil, o lege bine reglementată a manualelor, lege care să elimine timpi morţi dintre începutul anului şcolar şi momentul în care elevii intră, efectiv, în posesia manualelor.

manuale
sursă foto: ananaghi.ro

“Este o problemă foarte importantă pe care eu şi echipa de conducere a ministerului dorim să o rezolvăm. Aici vom face o analiză pe ciclul acesta, plecând de la curriculă până la distribuţia manualelor, foarte rapid, împreună cu unităţile care sunt implicate din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi încercăm să eliminăm acei timpi morţi care generează întârzierea apariţiei lor. Toată lumea ştie foarte bine că legea achiziţiilor publice generează, nu numai pentru manuale, pentru foarte multe utilităţi şi cerinţe care vin nu numai în domeniul învăţământului, foarte mari probleme. Noi avem în vedere realizarea unei legi a manualelor, lege care să preia acest ciclul de producţie a manualelor şcolare, să le scoată din sfera achiziţiilor publice, să fie considerată ca o achiziţie specială, astfel încât, în mod transparent evident şi în mod competitiv nu a nominaliza anumite companii care să se ocupe de această producţie, să putem să deblocăm situaţia în care ne găsim. Personal vă spun sincer că o consider ca prioritatea numărul unu ca problemă, ca gravitate şi ca responsabilitate a noastră de a o rezolva”, a fost mesajul transmis de Năstase.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a recunoscut că nu este foarte interesat de dezvoltarea manualelor digitale pe considerentul că “acestea ajută elevul, dar nu pot înlocui profesorul”.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv