Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR stabilește data dezbaterii sesizării premierului privind moţiunea de cenzură /JUSTIȚIE: Generalul de contrainformații Gherghe (DGIA), condamnat de formă: 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidarea fondurilor Armatei /

Breaking News:

Ministrul Voiculescu a donat sânge și anunță construirea unui nou centru de transfuzii

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a donat vineri sânge împreună cu sute de persoane la Centrul de Transfuzii Bucureşti, anunțând că pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru construirea unui nou centru de transfuzii.

donare sange

Vlad Voiculescu a declarat că acest centru de transfuzii funcţionează într-o clădire cu risc seismic.

“Asta este un lucru complet inacceptabil. Ne trebuie un nou centru de transfuzii în Bucureşti. Am selectat deja un teren. O să se facă transferul de la Institutul Hociota către Centrul de Transfuzii Bucureşti. Acolo se va construi un centru de transfuzii nou. Cât de curând se poate. Avem două opţiuni – fie îl construieşte statul, fie o colaboarare cu fundaţii, organizaţii care să îl construiască din bani privaţi şi să îl doneze apoi statului. (…) Este o ordonanţă de urgenţă, dar avem restricţia legală -şase luni înainte de alegeri nu poţi schimba chestiuni care ţin de salarizare, de cheltuieli de persoanal, dar o să facem asta imediat după alegeri. Modul în care gestionăm sângele trebuie spă fie o prioritate pentru orice Guvern”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzii din Bucureşti, a declarat că “nu este o altă criză, este aceeaşi problemă pe care o avem: numărul donatorilor de sânge nu este suficient pentru a asigura necesarul de sânge din spitale”.

“Noi suntem încă la 1.7% din populaţia României care donează sânge, nu a crescut numărul donatorilor de sânge în România, ba dimpotrivă, anul acesta cred că va fi o scădere a colectei. Noi, în Bucureşti, asigurăm 50-60% din necesarul de sânge cu greu şi cu ajutorul centrelor limitrofe. Operaţiile programate suferă. Pacienţii sunt amânaţi uneori şi două-trei săptămâni de la donare, având în vedere că nu e sânge şi că trebuie să asigurăm urgenţele. Cele mai căutate grupe sunt cele cu RH negativ. Avem o presiune de câteva săptămâni pe A2 negativ, presiune mare. (…) La nivel naţional a scăzut numărul donatorilor. Cred că este o problemă şi promovarea donării de sânge în România. Ar trebui să existe campanii mai multe de promovare şi să acţioneze în mod constant”, a explicat dr. Doina Gosa.

 

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv