Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Normele metodologice de aplicare a OUG privind salarizarea personalului din învățământ

La o lună de la adoptarea OUG nr. 20/2016, Guvernul a aprobat, ieri, metodologia de calcul a drepturilor salariale reglementate prin acest act normativ începând cu august 2016, pentru personalul didactic și auxiliar din învățământul de stat.

bac, examen, elevi 2

Actul normativ stabilește, pentru personalul didactic de predare din învăţământul preuniversitar, salariile de bază de care beneficiază începand cu luna august, salarii care includ salariile de încadrare aferente funcţiei, gradului didactic, tranşei de vechime în învăţământ şi sporul de vechime în muncă pe gradaţii.

Normele metodologice clarifică, de asemenea, modul în care se calculează salariile de bază pentru personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar, incluzând salariile de încadrare aferente funcţiei, gradului didactic, tranşei de vechime în învăţământ, indemnizaţia de conducere şi sporul de vechime în muncă calculat la nivel maxim.

Totodată, actul normativ aduce clarificări asupra vechimii în învățământ și a salarizării personalului didactic nou angajat.

Normele metodologice explicitează și modul cum se stabilesc drepturile salariale pentru personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar, dar și pentru personalul didactic de predare, didactic auxiliar şi de conducere din învăţământul superior/universitar.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv