Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București decide dacă va fi redeschis dosarul „10 August” / POLITICĂ: Orban anunță prelungirea, „cel mai probabil”, a stării de alertă / Va fi a 4-a lună de atfel de restricții, după cele 2 luni de stare de urgență /  ANM: Cod Galben de ploi torențiale, până luni seară /

 

Breaking News:
 

O femeie a murit la Spitalul de Arşi, din cauza unei transfuzii greşite

Incident şocant petrecut, în urmă cu aproximativ o lună, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

sursa foto evz.ro
sursa foto evz.ro

O femeie a murit din cauza unei transfuzii greşite de sânge. Conform reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, grupa de sânge i-a fost determinată incorect şi i-a fost administrată altă grupă de sânge decât cea pe care o avea.

Femeia a intrat în şoc posttransfuzional şi a murit şi din cauza vârstei înaintate.

Incidentul este şi mai şocant dacă ne gândim că a fost raportat la două săptămâni după producere.

Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, a precizat că “am dispus controale Inspecţiei Sanitare, am tras concluzii şi am suspendat activitatea unităţii de transfuzii. În acest moment, dacă un pacient are nevoie de transfuzie trebuie să se ia legătura cu Centrul de transfuzii Bucureşti pentru ca specialiştii acestuia să vină să le facă testele de grupă şi să le livreze sângele numai pentru acel pacient. Activitatea unităţii de transfuzii de la Spitalul de Arşi a fost suspendată din cauză că aceasta funcţiona fără autorizare. Controlul a avut loc pe 1 iulie. Pe data de 8 iulie s-a suspendat activitatea”.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv