Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

OMS: Nu le cerem oamenilor să nu mai mănânce carne

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) precizează, într-un comunicat, că studiul publicat acum câteva zile “nu cere oamenilor să nu mai mănânce carne prelucrată, ci indică faptul că reducerea consumului unor astfel de produse poate reduce riscul de cancer colorectal”.

carne-fabrica de carne
Sursa foto: fabricadecarne.ro

Bazându-se pe mai mult de 800 de studii, Centrul internațional de cercetare asupra cancerului al OMS (International Agency for Research on Cancer, IARC) a clasificat produsele prelucrate din carne, cum sunt mezelurile, în categoria agenților “cancerigeni pentru om”, în timp ce carnea roșie – care, potrivit centrului, include carnea de porc și de mânzat — a fost clasificată ca “probabil cancerigenă”.

Agenția ONU citează cercetări care atribuie 34.000 de decese pe an alimentației bogate în carne procesată. Aceasta este o cifra scăzută în comparație cu milioanele de decese anuale atribuite fumatului, cu cele 60.000 de decese anuale atribuite consumului de alcool și cu cele peste 200.000 de decese cauzate de poluarea aerului. Însă stadiul actual al cercetării științifice “nu permite” determinarea unei cantități sănătoase pentru consumul de carne, spune OMS.

OMS precizează că l începutul anului viitor, experții “încep să ia în considerare implicațiile pentru sănătatea publică a ultimelor progrese ale științei și la locul cărnii procesate într-un regim alimentar sănătos”.

Producătorii de carne din întreaga lume au respins violent raportul IARC. Ministrul australian al agriculturii l-a numit o “farsă”, în timp ce North American Meat Institute a acuzat IARC că “a răstălmăcit cifrele pentru a atinge un anumit rezultat”, notează AFP.

Şi Asociația Română a Cărnii (ARC) s-a declarat “indignată” faţă de “uşurinţa” cu care este “aruncat pe piață”, “fără niciun discernământ și fără nicio rigoare științifică” studiul OMS.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv