Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Ger în toată ţara / Temperaturile coboară până la -20 de grade Celsius / JUSTIȚIE: DNA a pus sechestru pe averea lui Tăriceanu în dosarul șpăgii de 800.000 de dolari / ANRE: Consumatorii casnici pot încheia până la 30 iunie contracte pe piaţa concurenţială – proiect de ordin /

Breaking News:
 
Premierul a fost întrebat dacă sunt şanse ca elevii să se reîntoarcă la şcoală în februarie 2021

Orban: Sigur că ne dorim să deschidem şcolile, dar pe baza unei analize foarte serioase

Premierul Ludovic Orban susține că Guvernul își dorește să deschidă şcolile, dar acest lucru se poate face doar pe baza „unei analize foarte serioase” a epidemiologilor.

El a fost întrebat, la sediul PNL, dacă sunt şanse ca elevii să se reîntoarcă la şcoală în februarie 2021. Iată răspunsul:

„Orice decizie legată de reluarea activităţii şcolare în clase trebuie fundamentată pe argumente, în primul rând, de natură epidemiologică, adică apărarea sănătăţii copiilor, a părinţilor lor, a bunicilor lor, pentru că realitatea este că marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici. Ei nu îşi dau seama şi transmit bolile către părinţi, către bunici, familie sau către persoane care pot fi mult mai vulnerabile. Noi am organizat şcoala în clase de asemenea natură încât riscul de infectare era mic, dar toate activităţile legate de şcoală au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur că ne dorim să deschidem şcolile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic, astfel încât să existe riscuri minime de creştere a numărului de infectări (cu SARS-Cov-2)”.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv