Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat creşterea voluntară cu 200 de lei, scutită de taxe, a salariului minim / PARLAMENT: Legea offshore a primit votul final la Camera Deputaților și merge la promulgare la Iohannis

Breaking News:
Premierul discută cu Arafat și Tătaru noi măsuri pentru pandemie

Orban: Vor fi excepții de la purtarea măștii. Interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, în analiză

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, o veste bună și o veste proastă. Cea bună se referă la exceptarea de la purtarea măștii a persoanele care practică jogging, cu condiţia de a nu interacţiona cu alte persoane.

Vestea proastă este că membrii Comitetului pentru Situații de Urgență (CNSU), pe care premierul îl conduce, ia în calcul impunerea de noi restricţii, precum interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii.

Orban a precizat că trebuie văzut care sunt efectele restricţionării circulaţiei pe timp de noapte în alte ţări, menţionând că, în special, adolescenţii sunt activi după ora 23,00: „Când vom avea ceva pe tema asta vom anunţa. Deocamdată, pe de o parte, vrem să vedem efectele în alte ţări, pentru că măsura se aplică în alte ţări. Vrem să vedem dacă există efecte în alte ţări. Ştiţi că restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte afectează mai puţin populaţia matură, în special adolescenţii sunt cei care sunt activi după ora 23,00. Dar, să vedem efectele în alte ţări”.

„Pe de altă parte, analizăm efectele măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante: trecerea învăţământului în sistem online, portul obligatoriu al măştilor, închiderea teatrelor, instituţiilor de spectacol cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor. Sunt măsuri care reduc interacţiunea socială şi care noi considerăm că vor genera efecte”, a arătat premierul, la sediul PNL.

Orban a mai spus că, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va actualiza lista cu ţările care au depăşit indicele de răspândire a SARS-CoV-2 în România.

„De asemenea, sunt şi câteva excepţii de la obligaţia portului măştii care sunt punctuale pentru cei care practică jogging-ul în aer liber, că le e greu să poarte mască, dar trebuie să îl facă în locuri în care să nu aibă interacţiune cu alţii. Deocamdată, vrem să vedem efectul măsurilor care au fost dispuse odată cu depăşirea pragurilor stabilite. În funcţie de analiza rezultatelor, vom decide dacă este sau nu necesar să stabilim alte măsuri”, a anunțat Orban.

El a completat că nu se mai permite organizarea de evenimente private – nunţi, botezuri, mese festive, sărbătoriri în spaţii de evenimente şi restaurante, deoarece anchetele epidemiologice au arătat că acestea erau pe primul loc ca şi cauză a infectării cu COVID-19. “Sigur că se mai pot organiza, dar numai în spaţii private astfel de petreceri. Sfatul nostru este să se abţină, inclusiv tinerii, adolescenţii de a participa la aceste petreceri”, a transmis prim-ministrul.

Potrivit acestuia, efectele măsurilor luate se văd în Bucureşti. „Se vede la Bucureşti că deocamdată stăm pe un platou, nu au mai crescut numărul de cazuri”, a anunțat Orban. 

2K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv