Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

COVID-19: Restricții ridicate parțial în București, de luni, 25 ianuarie / Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă / Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3%, pentru a treia zi consecutiv /   

Breaking News:
 

Ordin semnat de Anisie la 3 luni de la începerea școlii: Programe școlare pentru învățământul special

Cu două zile înainte de alegerile parlamentare și la 3 luni de la începerea școlii, ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat, vineri, ordinul privind programele școlare pentru învățământul special, inclusiv pentru cel din penitenciare.

Noile programe vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2021-2022.

Programele școlare sunt elaborate pentru cele 425 de discipline din învățământul special.

Iată precizările MEC:

Aceste programe școlare pentru învățământul special sunt elaborate în baza planurilor-cadru aprobate prin ordinul nr.3.662/2018 și reprezintă o premieră prin prisma faptului că, față de ceea ce exista anterior, acestea sunt concepute ținând seamă de tipurile de dizabilitate, și nu de gradele de deficiență. Astfel, prin intermediul acestor 425 de programe școlare, se va urmări  parcursul educațional la nivel preșcolar, primar și gimnazial pentru copiii cu:

  • dizabilități intelectuale grave, severe și/sau asociate;
  • dizabilități intelectuale  moderate, grave, severe și/sau asociate;
  • dizabilități senzoriale multiple;
  • dizabilități auditive;
  • dizabilități vizuale;
  • dizabilități locomotorii.

Din cele 425 de programe școlare aprobate, 71 sunt în limba maghiară. Totodată, au fost elaborate și programele școlare pentru elevii din centrele de detenție, centrele educative și penitenciare.

Reamintim că, potrivit art. 53 din Legea educației naționale, cu modificările și completările ulterioare, învățământul special dispune de planuri de învățământ, de programe școlare, de programe de asistență psihopedagogică, de manuale și de metodologii didactice alternative, adaptate tipului și gradului de dizabilitate, aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv