Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: CNSU a adoptat Hotărârea 26 privind relaxarea interdicțiilor din starea de alertă, începând cu 1 iunie /  Se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane / Românii pot ieși din localitate fără declarație scrisă / Se deschid terasele, se poate face plajă / Examenele naționale vor avea o a doua sesiune, pentru copiii bolnavi / 

Breaking News:
 

Pintea a descoperit că există doar 32 de aparate de radioterapie pentru 120.000 de bolnavi de cancer

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a descoperit că România are în prezent numai 32  de aparate de radioterapie pentru cei aproape 120.000 de bolnavi de cancer aflați sub tratament anul acesta – potrivit datelor CNAS.

 

„România are nevoie de 144 de aparate de radioterapie. Avem în acest moment 32 funcţionale, Şi iată că autorităţile locale, Primăria Generală ajută România, ajută pacienţii. (…) Tratamentul pacientului bolnav de cancer este un tratament complex şi presupune tratament multimodal aşa cum spun medicii. Asta înseamnă chimioterapie, radioterapie. (…) Din păcate foarte mulţi pacienţi au nevoie de această procedură. Din păcate aşa cum spuneam lipesc încă multe aparate din România şi este extraordinar de important că aici acum avem un accelerator liniar”, a declarat, joi seară, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a precizat că începând cu luna noiembrie vor mai fi achiziţionate zece aparate care vor fi montate în diverse locuri din ţară prin Programul Băncii Mondiale, iar anul viitor încă zece aparate.

Cât despre criza de citostatice…

“Sunt 12 citostatice cu risc de discontinuitate pentru care deja am semnat autorizaţiile de nevoi speciale . Deja primele două citostatice din cele 12 au intrat astăzi în ţară. (…) Măsură pe care noi am propus-o respectiv suspendarea exporturilor pe o anumită perioadă considerăm că este cea mai bună . Categoric nu rezolvă problema în integralitate dar împreună cu o serie de alte măsuri cred că nu vom mai putea vorbi de dispariţia medicamentelor”, a admis Pintea.

98 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv