Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Orban l-a numit pe Berbeceanu prefect la Capitală în locul Cojanu, care a devenit inspector guvernamental la SGG /

Breaking News:
 

Pintea îi dă o mână de ajutor lui Dragnea pentru banii redirecționați de la SRI la Vitamina D

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, îi dă o mână de ajutor liderului PSD, Liviu Dragnea, care a anunțat că vrea tăierea bugetului serviciilor secrete și redirecționarea banilor către un program prin care să fie asigurată vitamina D persoanelor cu carență.

„Există posibilitatea ca aproape 65% din populaţia României să aibă nivel inadecvat de vitamina D. Fie deficit, fie insuficienţă”, a declarat Sorina Pintea, luni, la minister.

Ea a anunțat că MS va derul aun program naţional care “va finanţa atât investigaţia, cât şi medicaţia necesară”.

Specialiştii din cadrul comisiei de Sănătate analizează, în acest moment, care vor fi criteriile de eligibilitate în cadrul unui programului, dar şi care va fi bugetul proiectului.

 

Ministrul Sănătăţii spune că insuficienţa de vitamina D are mai multe efecte negative.

„Carenţele de vitamina D sunt cunoscute. La copii dau rahitism, la adulţi osteoporoză. Pot să dea şi anumite forme de cancer de prostată colon, boli autoimune”, a explicat Sorina Pintea.

Totodată, în 2019, Ministerul Sănătăţii continuă şi alte proiecte.

„Continuăm programul de diabet juvenil prin implementarea a 3.500 de senzori prin monitorizarea glicemiei. (…) Vom începe cu copiii, după adulţii. Sunt aproximativ 41.000 de persoane care sunt cuprinse în acest program. Este vorba şi despre finanţarea testului panorama de femeile însărcinate”, a precizat Pintea.

43 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv