Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:
Efectul imunizărilor „peste rând” ale „esențialilor” în centre speciale se acutizează...

Programări date din nou peste cap: 100.000 de vaccinări amânate, inclusiv pentru bolnavii cronici

Circa 100.000 de persoane programate în etapa a II-a pentru vaccinarea anti-Covid-19, inclusiv bolnavi cronici sub 65 de ani, au fost amânate.

Vineri a fost anunțată a doua serie de amânări, la câteva zile după primul anunț făcut de col. dr. Valeriu gheorghiță, președintele Comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV).  

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă

Este vorba despre 66.884 de persoane, care se adaugă celor 35.000 de salariați „esențiali” din cei 71.000 programați de angajatori.

VIDEO. Dr. Gheorghiță amână de la vaccinare personalul „esențial”: Avem deficit de doze

Amintim că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, că va trimite Corpul de control și reprezentanșii DSP să verifice centre de vaccinare anti-COVID-19 dacă respectă strategia, precizând că 30% din imunizări „s-au făcut în afara platformei” înființate special de STS.

Vlad Voiculescu trimite Corpul de control la centre: „30% din vaccinări sunt în afara platformei”

Vineri, după lungi insistențe din partea jurnaliștilor, CNCAV a transmis că 94% dintre noii anunțați la reprogramare sunt persoane cu boli cronice (41% programați pe categoria domenii esențiale, validati și cu boala cronica la CNAS, si 53% sunt programati in categoria boli cronice) și numai 6% – personal din etapa întâi.

Comunicatul CNCAV:

Pentru buna desfășurare a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări:

Începând cu data de 28 ianuarie, 35.304 persoane care deservesc activități esențiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie–11 februarie sunt în curs de replanificare pentru administrarea primei doze. Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale.

Având în vedere:

I. Diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie. Precizăm că această companie farmaceutică a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior;

II. Comunicatul EMA din 28 ianuarie privind modificarea Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP) Comirnaty, respectiv clarificarea indicației de administrare a dozei de rapel la exact 21 de zile după administrarea primei doze.
(https://www.ema.europa.eu/en/news/clarification-comirnaty-dosage-interval)

CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale.

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.

Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic.

Facem precizarea că această situație este una temporară, până la data de 15 februarie (…)

31 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv