Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 

Protest la minister de Ziua Mondială a Sănătății

Sindicaliştii din sistemul sanitar pichetează joi, între orele 12.00 şi 14.00, sediul Ministerului Sănătăţii, conform planului de proteste lansat la finele lunii martie dar și pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății. 

protest, sindicat, sanatate, miting, pichet 0

Protestatarii reclamă în primul rând “ignorarea aspectelor privind drepturile salariaţilor” – adică majorarea cu 25% promisă de Guvernul Ponta.

“Membrii de sindicat din  sunt indignaţi de lipsa de predictibilitate a reformei din Sănătate şi de ignorarea aspectelor privind drepturile salariaţilor, prin încălcarea prevederilor Codului Muncii în ceea ce priveşte timpul de muncă şi timpul de odihnă, ce duce la scaderea alarmantă a calităţii actului medical”, se mai spune în comunicatul de presă.

Peste 12.000 de angajaţi din sistemul sanitar, membri ai Federaţiei Sindicale Hipocrat, Sindicatului Promedica şi Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, au protestat în perioada 21 – 27 martie prin grevă de tip japonez.

Potrivit calendarului anunţat de sindicate, între 11 – 17 aprilie va fi grevă de avertisment, cu încetarea activităţii timp de două ore.

Dacă până atunci revendicările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, în 18 aprilie medicii vor declanşa grevă generală, cu susţinerea unei treimi din activitate medicală şi asigurarea urgenţelor.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv