Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Transportatorii amenință cu blocarea drumurilor, revoltați de modificările „toxice” propuse de Câciu la Codul fiscal / JUSTIȚIE: CCR a preschimbat din 21 septembrie pentru 13 iulie data dezbaterii contestației USR pe Legea protecției avertizorilor de integritate / ANM: Codul Portocaliu și Galben de furtuni, restrâns la sudul țării /

Breaking News:

Rafila: 160 de centre de evaluare ambulatorie a pacienţilor cu forme medii de COVID

„Am identificat deja o listă de 160 de centre de evaluare ambulatorie a pacienţilor cu forme medii de boală (COVID – n.r.)”, iar listă „se va completa”, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Aceste centre își propun să scadă presiunea pe unitățile de primiri urgențe ale spitalelor în valul 5.

Ministerul Sănătății va întocmi, într-un timp cât mai scurt, inclusiv o hartă interactivă cu centrele de acest fel din toată țara.

Pacienții în stare gravă/critică vor ajunge în continuare la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor.

Criteriile în baza cărora oamenii vor fi direcționați către noilecentre urmează să fie făcute publice cât mai curând și la fel și o hartă interactivă cu aceste centre, pentru ca oamenii să știe unde să se adreseze, spune Alexandru Rafila.

Aceste centre vor funcționa în ambulatorii intergate ale spitalelor.

Harta interactivă va include și centrele de testare COVID din cabinetele medicilor de familie.

Pacienții cu test pozitiv la SARS-CoV2 ar trebui să ajungă într-un astfel de centru în ziua în care au primit rezultatul testului pozitiv sau într-un timp cât mai scurt.

Ce fel de tratament vor putea primi însă aici? Ministerul Sănătății intenționează să asigure în aceste centre anticorpi monoclonali, care se administrează în primele zile de la infectare pentru a fi eficienți, și antivirale.

Soluția centrelor de evaluare COVID în ambulatoriu a fost discutată ieri într-o videoconferință a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, și cu managerii spitalelor, la care au participat și secretarul de stat Adriana Pistol și președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan.

Ministerul Sănătății va realiza centralizarea situației centrelor de evaluare și intenționează să pună la dispoziția cetățenilor o hartă interactivă cu acestea cât mai rapid.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre centrele de evaluare a pacienților COVID și despre pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 cât și pentru cei cu alte patologii, în încercarea de a evita situația din valurile precedente, care a dus la o mortalitate crescută. Ministrul Sănătății consideră foarte importante centrele de evaluare ambulatorie, în care pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital.

“Ne gândim la cele mai bune soluții atât pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 cât și la cei care au alte afecțiuni. Este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a afirmat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Secretarul de stat conf. dr. Adriana Pistol a precizat că este important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul testului într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. În acest fel pot fi prevenite cazurile severe.

“Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați”, a precizat conf. dr. Adela Cojan, președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv