Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

România are trei universități în topul celor mai bune unități de învățământ din lume

Specialiștii de la Agenția RUR Rankings au dat publicității topul celor mai tari universități din lume.

Au fost luat în calcul 783 de universități din 74 de țări, iar clasamentul a fost realizat în baza a 20 de indicatori de performanță grupați în patru categorii: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară.

Pentru prima dată de când se realizează acest clasament, România are trei universități înscrise. Este vorba despre Universitatea București, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj și Universitatea de Vest din Timișoara, ultima apărută în top.

Din păcate, însă, rezultatele sunt mult sub așteptări astfel că Universitatea București, cea mai bine clasată dintre unitățile de învățământ de la noi, ocupă abia locul 581, cu 39,6 puncte.

Universitatea Babeș Bolyai este pe locul 604, cu 37,9 puncte, iar Universitatea de Vest din Timișoara este pe locul 647, cu 34 de puncte.

Culmea este că, deși topul este realizat, în majoritate, de specialiști ruși, unitățile de învățământ americane sunt considerate cele mai de succes.

Americanii au în jur de 150 de universități înscrise în top și dau primele trei clasate și opt dintre cele mai bune 10 universități din lume.

Harvard este singura facultate care a obținut punctajul maxim, respectiv 100 de puncte. Podiumul este completat de Chicago University, 98,7 puncte, și Institutul Tehnologic din California (Caltech), 98,2 puncte.

Pe locul 4 se află Colegiul Imperial din Londra, iar pe locul 10 se află Cambridge University.

Orientativ, unitățile de învățământ din România sunt depășite la nivel de performanțe de Universitatea Aristotel din Salonic (Grecia), Universitatea Națională Taras Șevcenko din Kiev (Ucraina), Universitatea din Johannesburg (Africa de Sud), Universitatea de Științe și Tehnologie din Teheran (Iran), Universitatea din Ibadan (Nigeria), Universitatea din Macau, Universitatea Americană din Beirut (Liban), etc.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv