Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

„România educată” de Iohannis-PNL: Guvernul Orban alocă MEC cel mai mic buget din istoria recentă

Guvernul Orban alocă Ministerului Educației și Cercetării (MEC) numai 2,7% din PIB – cel mai mic buget din istoria recentă pentru acest domeniu, în ciuda promisiunilor pe baza cărora profesorului Klaus Iohannis a câștigat un nou mandat de președinte – proiectul „România educată” reprezentând principala sa „armă” împoriva adversarilor în campaniile electorale pentru ambele mandate.

“România normală înseamnă România educată, cu un sistem de învățământ echitabil și de calitate, centrat pe câteva principii”, printre care “alocarea de resurse suficiente pentru educație”, amintește G4Media promisiunea lui iohannis făcută românilor în cu doar două luni.

Concret, MEC are alocată în proiectul de buget pe anul 2020, lansat vineri în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor și pentru care Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe 23 decembrie, suma de 30,5 miliarde de lei, mai mică decât cea de anul trecut cu 292 milioane de lei. Asta în condițiile în care Cercetarea a fost unită cu Educația.

La un PIB pentru anul 2020 estimat de Guvern la 1.129,2 miliarde lei, bugetul MEC înseamnă 2,7%. 

Orban: “Nu aș califica: buget mai mic la Educație”

Asaltat de jurnaliști, premierul Ludovic Orban a declarat: “Nu aș califica: buget mai mic la educație. Bugetul la educație trebuie privit per ansamblu, nu numai prin alocarea care există către ordonatorul principal de credit, numit Ministerul Educației”.

Întrebat dacă a cuprins în legea bugetului de stat pe 2020 și creșterile salariale pentru profesori, Ludovic Orban a declarat: “Am cuprins banii. Și așa, acuma vă spun sincer, sistemul ăsta de a crește salariile un sfert, un sfert, un sfert pe 4 ani de zile… mă mir că PSD nu a prevăzut o creștere a salariilor pe 100 de ani ca să mai ciupească niște voturi. Nu mi se pare normală. Deja salariile în sectorul public sunt mai mari decât salariile în sectorul privat și cred că toți angajații din sectorul public înțeleg că totuși există o limită a bunului simț și că cererile revendicative nu pot să depășească această limită a bunului simț, cu atât mai mult cu cât pe lângă salariile brute există o mulțime de alte sporuri, se adaugă indemnizația de hrană, se adaugă voucherele de vacanță, care sunt sume care se duc în veniturile angajaților din sistemul public, venituri pe care angajații din sectorul privat nu le au.”

Amintim că Guvernul Orban a tăiat 2 miliarde de lei de la Educație, la rectificarea din noiembriȘ

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a stabilit ce ministere pierd bani și care câștigă, după ”gaura” lăsată de PSD

DOCUMENT. Proiectul OUG de rectificare bugetară: Bani tăiați de la Educație, Transporturi, Interne. Suplimentări la Dezvoltare, Muncă, Sănătate, MFP

Iată câteva critici pentru bugetul din trecut al Educației, dar și despre rectificarea acestuia:

USR, despre rectificarea bugetară: Trebuie să fii inconștient să iei bani de la sănătate și educație
Coaliția pentru Educație critică bugetul mic alocat de PSD+ALDE pentru anul 2018
Preşedintele FSLI ameninţă: “Ce face guvernul este atentat la siguranţa României”
73 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv