Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CORONAVIRUS: 94 de decese în România / 278 de cazuri noi de infectați, 2.738 în total /357 sunt cadre medicale, 200 numai din Suceava / COVID-19: Testarea a peste 10.000 de bucureșteni se amână / Testele vor veni mai târziu / POLITICĂ: Cele 9 proiecte de legi adoptate de PSD în Senat intră la comisii în Camera Deputaților / Votul final, vineri / 

Breaking News:
 
Cardul de sănătate, nefuncțional de 3 săptămâni

Scandalul cardului CNAS: Daniel Osmanovici, purtător de cuvânt, a demisionat forțat

Daniel Osmanovici, fost prezentator la Antena 3 și, în prezent, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a demisionat, vineri, în urma scandalului declanșat de afirmația sa cinică de miercuri, potrivit căreia “oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem”, în condițiile în care sistemul cardului național de sănătate nu funcționează de 19 zile.

Osmanovici a încercat să-și pună cenușă în cap, însă nu a reușit să o înduplece pe Viorica Dăncilă, care i-a cerut demisia.
 
”Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine”, a scris, joi, Daniel Osmanovici, pe pagina sa de Facebook.
 
“În ultimele 17 zile, am explicat situația de multe ori și am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să obosești și să greșești. Îmi pare rău. Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate față de sănătatea oamenilor și modul greșit în care m-am exprimat și s-a interpretat nu trebuie să afecteze informația că blocajul platformei online nu impactează sănătatea oamenilor. Toți pacienții sunt și pot fi îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic temporar offline”, a adaugat el.
 
În schimb, președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, care a fost numit interimar în funcție, în urmă cu o lună și jumătate, a anunțat că nu are de ce să demisioneze, deși premierul Dăncilă s-a referit și la el.

 

„Domnul Vulcănescu trebuie să înțeleagă că acest lucru nu este opțional. Este un lucru obligatoriu. Dacă dumnealui nu își dă demisia, îl voi demite. Voi cere doamnei ministru pentru că așa se procedează, (…) și când am făcut numirea, propunerea a venit din partea doamnei ministru a Sănătății, a fost aprobată de mine. Îl vom demite noi și vom numi pe altcineva. Nu l-am întrebat dacă vrea să își dea demisia am spus că trebuie să își dea demisia și acest lucru îl va face”, a spus Viorica Dăncilă, întrebată vineri, într-o conferință de presă, ce măsuri va lua dacă președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nu va demisiona.
31 Shares