Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Sindicatele din Educație nu renunță la protestul din 1 iunie: “S-au plătit autocare, autobuze”

“Cum să oprim protestele din moment ce s-au plătit autocare, autobuze?”, a declarat luni, la B1TV, Anton Hadăr, liderul sindical “Alma Mater”.

hadar 2

“Vom avea un miting de câteva minute la Palatul Victoria și apoi vom merge în marș până la Președinție!”, a adăugat el.

Întrebat de moderatorul emisiunii de ceprotestatarii vor merge la președintele Iohannis, Hadăr a răspuns: “Pentru că președintele este un fost profesor iar soția lui este profesor”.

În protectul noii legi a salarizării bugetarilor, întocmit de ministrul PSD Rovana Plumb dar care a dispărut, profesorii universitari își pregătiseră dublarea salariilor, astfel încât acestea să depășească 9.000 de lei/lună, potrivit senatoarei Ecaterina Andronescu.

Protestul salariaților din învățământ este programat pentru 1 iunie, ziua în care Guvernul ar trebui să aprobe OUG privind majorarea salariilor bugetarilor.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a anunțat că 15.000 de salariați din învățământ vor porni, începând cu ora 11.00, într-un marș de protest din fața Guvernului României către Palatul Cotroceni.

Refuz pentru 5% de la 1 august

În urma discuțiilor de luni dimineață de la Ministerul Muncii, Guvernul le-a propus sindicatelor din Educație o majorare salarială de 5% de la 1 august anul acesta, au declarat liderii sindicali la ieșirea de la discuții, care sunt nemulțumiți de ofertă.

“Alte variante pe care le-am cerut erau de 10% de la 1 ianuarie 2017 sau 5% de la 1 august 2016 și 5% de la 1 ianuarie 2017. Iată că niciuna dintre aceste variante nu stă în picioare. Doar 5% din vară este cert. Nu este cert celălalt procent de când se va aplica”, a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

La rândul său, Marius Nistor, liderul Federației “Spiru Haret”, a arătat că este prea târziu să se renunțe la greva de la 1 iunie.

“În momentul de față, fără o consultare cu colegii, pe 1 iunie va fi un marș de protest pe care l-am organizat împreună cu FSLI și Alma Mater. Chiar dacă se vine cu o altă ofertă, pentru că s-a întârziat foarte mult cu discuțiile, nu știu în ce măsură se poate demobiliza întreaga acțiune. Este cam greu de realizat acest lucru. Cred că Guvernul trebuia să se gândească din start. În momentul în care din luna ianuarie a început să lanseze ideile vizavi de o nouă lege unitară de salarizare, a ridicat nivelul așteptărilor celor care lucrează în diferite domenii bugetare, iar acum dă din colț în colț și încearcă să transfere partea de vină către altcineva”, a spus liderul “Spiru Haret”.

Corecții pentru 50.000 de profesori

Nistor a precizat că de corecțiile propuse de noul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, vor beneficia maximum 50.000 de profesori, “deci nici un sfert din total”.

Corecțiile se referă a faptul că în prezent există diferențe de salariu între profesrori cu aceeași vechime și grad.

Întrebat de boicotarea examenelor, Nistor a spus că nu se știe ce se va întâmpla și orice decizie va fi luată împreună cu colegii din teritoriu: “În momentul de față trebuie să ne concentrăm pe ceea ce se întâmplă astăzi și pe ceea ce se va întâmpla pe 1 iunie, iar mai departe vom vedea. Orice decizie a noastră va fi luată după o consultare cu reprezentanții elevilor și ai părinților”.

Sindicatele din Educație au fost luni la negocieri cu reprezentanții Ministerului Muncii, după ce sâmbătă au refuzat propunerea unei creșteri salariale, în medie, cu 5% de la 1 ianuarie 2017, iar săptămâna trecută au declinat propunerea premierului Dacian Cioloș, respectiv creșterea salariilor, în medie, cu 10% de la 1 august 2017.

11 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv