Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune lui la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / 

Breaking News:
 

Soluţia pentru “până la adânci bătrâneţi”: siguranţa emoţională

În zilele noastre, multe căsătorii și relații pe termen lung sunt prinse în capcana conflictelor și a certurilor, care distrug sentimentul de siguranță emotională.

“Cand relația nu mai este locul în care cei doi se simt protejați, în care se simt în siguranță, sexul de calitate dispare”, consideră psihologul Gabriela Marin

Cum restabilim siguranţa emoţională în cuplu? Când am fost reci şi ostili cu câteva minute înainte, este greu spre imposibil ca să-i recâştigăm partenerului încrederea şi să ne reconectăm emoţional cu acesta.

Este nevoie de timp, de comunicare, de construirea unei atmosfere de siguranţă, ca partenerul să depăşească momentul neplăcut cu adevărat. 

“Crearea acestei stări de bine și de siguranță în cadrul unei relații este un adevărat proces și se realizează atât prin comunicarea verbală, cât mai ales prin cea non-verbală şi paraverbală. Poate că nu suntem conștienți, dar vocea partenerului, expresia feței, gesturile mărunte prin care ne simțim respinși sau bine-primiți creează această stare de confort și de siguranță și generează acest atașament securizant în cadrul relației. Din fericire, creierul nostru are o capacitate nelimitată de a rescrie vechile modele de relaționare și interacțiune cu partenerii noștri. Neuroplasticitatea, această capacitate extraordinară a creierului de a se adapta și de crea noi căi de răspuns emoțional, poate fi antrenată cu ajutorul psihoterapiei și a terapiei de cuplu și prin realizarea  experiențelor emoționale corectoare. Această metodă terapeutică ne poate  ajută să ne vindecăm din punct de vedere psihic și emoțional”, conchide dr. Gabriela Marin.

0 Shares