Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Mihai Fifor și Răzvan Cuc, citați ca martori în dosarul șpăgilor de la vama Nădlac II / POLITICĂ: Premierul Orban a convocat două ședințe de Guvern: la ora 9.00 și la ora 17.00 / EXTERNE: Partidul Conservator, condus de premierul Boris Johnson, a câștigat majoritatea în Parlamentul de la Londra /

Breaking News:
 

Spitalul Militar Central asigură recuperare medicală pentru 6 răniţi din Colectiv

Şase dintre răniţii în incendiul din Club Colectiv fac recuperare medicală la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Carol Davila”, cu programe de kinetoterapie, asistenţă nutriţională şi consiliere psihologică, anunţă unitatea sanitară.

raniti, spitalul militar
sursă foto: Spitalul Militar

Unul dintre răniţi urmează recuperarea în internare continuă iar ceilalţi 5, în ambulatoriu – 4 dintre ei fiind trataţi în Spitalul Militar Central după incendiul din Colectiv şi externaţi la sfârşitul lunii decembrie 2015, iar al cincilea a fost spitalizat într-o clinică din Israel şi, după repatriere, a solicitat continuarea tratamentului la acesastă unitate medicală.

Cealaltă persoană care face recuperare este o femeie internată, aceasta fiind transferată, în 7 noiembrie 2015, din Spitalul Militar Central la Spitalul AKH din Viena şi repatriată în 11 ianuarie 2016, pentru continuarea tratamentului.

“Acest caz necesită o atenţie sporită din partea comisiei medicale multidisciplinare, dată fiind starea medicală fragilă, sens în care beneficiază de evaluare zilnică a medicilor specialişti în nutriţie, chirurgie plastică, ATI, boli infecţioase, pneumologie, kinetoterapie şi psihologie”, precizează conducerea spitalului, într-un comunicat.

Kinetoterapie, asistenţă nutriţională şi consiliere psihologică

Planul de recuperare pentru toţi aceşti pacienţi presupune evaluarea zilnică a stării de sănătate, schimbarea pansamentelor pentru grefele de piele, kinetoterapie, asistenţă nutriţională şi consiliere psihologică.

Elaborarea şi coordonarea planului de recuperare individualizat se realizează de către colonel doctor Bogdan Marinescu, de la Secţia de Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, şi colonel doctor Gigi Teodoru, de la Secţia de recuperare medicală neuromotorie, reumatologică şi post-traumatică, cu sprijinul psihologilor şi psihiatrilor din Spitalul Militar Central.

Specialiştii care se ocupă de cei şase pacienţi introduc treptat anumite mişcări care să recupereze, din punct de vedere funcţional, musculatura şi nervii afectaţi atât ca urmare a traumatismelor din tratamentul chirurgical al plăgilor de arsură, cât şi a deficienţelor funcţionale determinate de repausul prelungit la pat.

Premieră: recuperare medicală prin utilizarea “camerei hiperbare”

De asemenea, la Spitalul Militar Central au fost începute, în premieră, procedurile de recuperare medicală prin utilizarea “camerei hiperbare”, instalaţie specială care asigură îmbunătăţirea oxigenării la nivel celular a extremităţilor periferice, asigurând accelerarea procesului de vindecare.

Nu se poate face o prognoză asupra perioadei de recuperare medicală neuromotorie şi post-traumatică, dat fiind faptul că aceasta depinde foarte mult de parametrii fiziologici ai fiecărui pacient şi de “rezerva organismului (stare de nutriţie, grad de motivaţie şi de depăşire a şocului post-traumatic) angrenată în procesul de vindecare”, precizează conducerea spitalului.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, dintre care 27 chiar în incendiu, 24 în spitalele din ţară şi 12 în clinici din străinătate. Iniţial, în spitalele din Bucureşti au fost internaţi 147 de răniţi, o parte dintre ei fiind transferaţi în străinătate.

0 Shares