Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:

Spitalul Universitar București confirmă prezența bacilului piocianic într-una din sălile de operație

Reprezentanții Spitalului Universitar București au confirmat, duminică, informația care arăta că una dintre sălile de operație a fost închisă după ce s-a descoperit prezența bacilului piocianic.

Este vorba despre o sală de la secția de obstetrică și ginecologie, însă cei de la Spitalul Universitar susțin că ‘sala respectivă este utilizată doar pentru intervențiile cronice, exclus cele de obstetrică, și nu mai fusese utilizată în ultimele cinci zile de dinainte de preluarea probei contaminate, astfel că orice posibilitate de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nulă’.

Proba cu probleme a fost preluată pe 20 august, iar reprezentanții spitalului spun că ‘proba a fost recoltată dintr-un filtru de apă sterilă aflat în spălătorul de la sala de ginecologie. Toate filtrele din zonă, manipulate exclusiv de personalul medical mediu, nu au fost folosite deloc cu cinci zile înainte să se recolteze probele. Bacteria respectivă se dezvoltă în apa stătută. Nefolosirea instalaţiilor implică, deci, asemenea riscuri. Tocmai de aceea se efectuează controale în permanenţă, iar o eventuală descoperire duce la măsuri severe de decontaminare până când probele vor ieşi negative. Este motivul pentru care sala a fost deocamdată închisă’.

17 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv