Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CORONAVIRUS: 94 de decese în România / 278 de cazuri noi de infectați, 2.738 în total /357 sunt cadre medicale, 200 numai din Suceava / COVID-19: Testarea a peste 10.000 de bucureșteni se amână / Testele vor veni mai târziu / POLITICĂ: Cele 9 proiecte de legi adoptate de PSD în Senat intră la comisii în Camera Deputaților / Votul final, vineri / 

Breaking News:
 

Subiectele de tip nou la BAC şi Evaluarea Naţională 2019, retrase de pe site

Subiectele de tip nou publicate miercuri pentru examenele naționale de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională 2019 au fost retrase, la câteva ore după publicare, de pe site-ul http://subiecte.edu.ro/2019/, de Ministerul Educației Naționale (MEN), la solicitarea părinților.

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, evită, în acest fel, un nou scandal pe tema subiectelor la examenele naționale, în condițiile în care fostul ministerul nu are, practic, un șef numit definitiv după demisia fostului ministru Valentin Popa.

Preşedintele Federaţiei de Părinţi, Iulian Cristache, a precizat pentru MEDIAFAX că va discuta pe acest subiect vineri cu cei de la Minister, împreună cu reprezentanţi ai elevilor şi ai sindicatelor din învăţământ. Potrivit lui Cristache, ar fi fost înţelept ca modificările să fie amânate cu un an.

Modelele pentru examenul de Bacalaureat conţin întrebări închise, întrebări cu răspuns multiplu, întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals, conform noilor modificări anunţate, miercuri, de reprezentanţii MEN.

 

Astfel, subiectele la toate disciplinele vor conţine 40% întrebări grilă, a spus, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, precizând că astfel va fi redusă doza de subiectivism din test.

Reprezentanţii elevilor susţin că nu au fost consultaţi cu privire la introducerea testelor grilă la examenele naţionale, precizând că schimbările au rolul de a creşte artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru că răspunsurile vor putea fi mai uşor de copiat.

1 Shares