Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Galben de ploi torențiale în aproape toată țara  / POLITICĂ: Ședință de Guvern, pentru aprobarea rectificării bugetare / Fonduri suplimentare pentru SRI, SIE și SP / Pensiile vor fi majorate cu 14% / POLITICĂ: Guvernul Orban prelungește până la mijlocul lui septembrie starea de alertă /

 

Breaking News:
 

Tarife cât salariul minim net la înscrierea programelor de licență în RNCIS

Ministrul Educației, Valentin Popa, a fixat la salariul minim net pe economie tarifele de verificare a dosarelor pentru validarea și înregistrarea, respectiv înscrierea unui program universitar de studii de licență, master sau de studii postuniversitare în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior (RNCIS).

“Înscrierea calificărilor în RNCIS este o condiție necesară pentru autorizarea/acreditarea programelor de studii oferite de către instituțiile de învățământ superior, pentru a demonstra legătura dintre ocupațiile și cerințele mediului socio-economic și calificările obținute”, precizează ministerul.

Este vorba de o scădere a tarifelor pentru programele de licență, pentru primul program de master dintr-un anumit domeniu și pentru programele de studii postuniversitare de calificare, precizează marți Ministerul Educației.

În cazul celui de-al doilea și eventual următoarelor programe de master din același domeniu, tariful perceput este de 25% din valoarea salariului minim net, pentru fiecare program în parte.

Ordinul nr. 3194/09.02.2018 emis de ministrul Popa are ca scop încurajarea instituțiilor de învățământ superior de a finaliza înscrierea în RNCIS a tuturor programelor de studii pe care le gestionează, cu un efort financiar minim din partea acestora.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv