Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Taxele și impozitele locale vor putea fi plătite online de românii din străinătate

Au trecut 5 ani de la lansarea Sistemului Național Electronic de Plată Online Ghișeul.ro iar ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, le-a transmis cu această ocazie o veste bună românilor din străinătate: din iulie vor putea achita online taxele și impozitele locale, inclusiv cu cardurile emise de băncile din țările în care muncesc.

computer, calculator, taxe, impozite

Tot din iulie, instituțiile pentru care se fac plăți prin platforma Ghișeul.ro vor plăti un comision de 1% și nu de 2%, cum este în prezent.

“Sistemul de norme privind comisioanele percepute instituțiilor în contul cărora se fac plăți este în avizare iar într-o lună de zile maxim o să plafonăm comisioanele la maximum 1%. Acest normativ este în avizare, iar specialiștii lucrează la acest proiect. Așadar, instituțiile pentru care se fac plăți, vor plăți un comision de 1%, nu de 2% ca până acum. Noile norme sunt în avizare la Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Finanțelor și aceste avize vor fi gata în maximum o lună de zile. O nouă funcționalitate care va avea un impact major este că, într-o lună de zile, taxele și impozitele locale vor putea fi plătite online și de către românii din afara granițelor și cu cardurile emise în țările unde muncesc”, a precizat Bostan.

Ministrul și-a exprimat nedumerirea că niciun guvern nu a reușit să introducă până acum plata la POS la ANAF.

“Orice cafenea din România are POS. Am văzut pe cineva care vindea pătrunjel în piață și avea POS. Atunci mă întreb cum niciun Guvern politic nu a reușit să introducă plata la POS în ANAF. Vorbesc despre guvernele politic care ne acuză pe noi, tehnocrații, că nu facem treaba”, a spus Marius Bostan.

Aproape 250 de primării s-au înregistrat la Ghișeul.ro

Până în prezent, aproape 250 de primării s-au înregistrat în Sistemul Național Electronic de Plată Online – Ghișeul.ro în perioada 2011 – 2016 iar până în prezent au fost efectuate 250.000 de plăți, în sumă de peste 70 de milioane de lei.

În primele patru luni din acest an, numărul tranzacțiilor efectuate prin Ghișeul.ro însumează aproape o treime din toate plățile realizate de la lansarea platformei: 75.955 de plăți, în valoare totală de peste 21 milioane de lei.

Lansat în anul 2011, Ghișeul.ro este un proiect derulat în parteneriat de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR) și Asociația de Plăți Electronice din România (APERO), care permite plata online cu cardul a taxelor și impozitelor locale.

Eliberarea datelor de acces, online

În cei cinci ani de funcționare, platforma www.ghiseul.ro a înregistrat mai multe momente de referință, atât din punct de vedere tehnic, cât și în ceea ce privește utilizarea.

În ultimul an s-a introdus eliberarea datelor de acces online, ceea ce a dus la un prag de 117.000 de utilizatori activi unici, în luna martie 2016, plata amenzilor de circulație fără niciun drum către administrațiile locale datorită opțiunii de încărcare a copiei procesului verbal direct în sistem și transmiterii automate către primăria beneficiara, precum și plata online a taxelor și impozitelor locale pentru persoanele juridice (proiect pilot derulat pentru sectorul 3 din București).

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv