Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Teza de doctorat a premierului Ciucă se verifică și de către CNATDCU: Sesizarea lui Polițeanu (USR), admisă

CNATDCU, for condus interimar de profesorul Mircea Dumitru, pentru două luni, va verifica teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat.

Astfel, sesizarea deputatului USR Mihai Polițeanu a fost admisă de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în cazul premierului, după jurnalista Emilia Șercan a scris marți în PressOne că premierul României, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, a plagiat în lucrarea de doctorat pe care a susținut-o în 2003 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

„Am sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la posibilul plagiat al tezei de doctorat a prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă. Am făcut acest lucru în baza art. 3 și 4, Anexa nr. 3 din Ordinul nr. 5229/17.08.2020”, a anunțat Polițeanu, pe Facebook.

Profesorul universitar Mircea Dumitru, vicepreședinte al CNATDCU, a preluat interimar, începând de marți, președinția Consiliul pentru următoarele două luni, după ce președintele instituției, Ioan Aurel Pop, care este și președintele Academiei Române, s-a autosuspendat din această funcție de două ori timp de câte șase luni, iar vicepreședinții au primit pe rând delegare pentru a prelua aceasta funcție.

Sesizarea lui Polițeanu a intrat pe circuitul de soluționare. „Vă înaintăm sesizarea referitoare la teza de doctorat a domnului Nicolae Ionel Ciucă cu titlul „Dimensiunea angajării Armatei României în operații întrunite multinaționale”, susținută la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, însoțită de documentele în format tipărit și pe suport electronic, înregistrată la UEFISCDI cu nr. 111/20.12.2022” se arată în adresa semnată de Marela Rotar, șef al Biroului de Analiză Date Instituționale.

Teza lui Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare și a fost înaintat în grad, ar include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138, a scris ea.

Ciucă a respins acuzația, spunând că lucrarea sa „a fost realizată conform cerințelor legale de la acea vreme”. Premierul a cerut Comisiei de Etică a UNAp – chiar universitatea la care a susținut doctoratul – să facă verificările legale, iar instituția a anunțat că o va face.

Premierul Ciucă respinge acuzațiile de plagiat: „Teza mea de doctorat, conform cerințelor legale de la acea vreme”

Acum, o comise de specialitate din cadrul CNATDCU, formată din specialiști în științele militare, va întocmi un referat tehnic asupra tezei, în termen de 45 de zile, iar apoi referatul va fi transmis  Consiliului General, care va da verdictul prin vot: plagiat sau non-plagiat.

32 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv