Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:

Tudorache: În Sectorul 1 sunt cele mai căutate unități școlare din București

Noul an școlar a început în Sectorul 1 București cu unități de învățământ reabilitate și modernizate și cu o ofertă educațională completă și atractivă, astfel că grădinițele, școlile și liceele și-au primit  elevii în cele mai bune condiții.

“În Sectorul 1 sunt cele mai căutate unități școlare din București datorită calității actului educațional. Avem dascăli de excepție, elevi bine pregătiți și părinți responsabili de viitorul copiilor lor. Încercăm în permanență să venim în ajutorul părinților și elevilor și să facem tot ce ține de noi pentru a le oferi școli moderne și oferte educaționale cât mai diversificate. De exemplu, programul «Educație pentru Viață», gratuit pentru părinți, este un gest de normalitate din partea comunității locale prin care le asigurăm elevilor o masă caldă și îndrumare din partea unui profesor specializat pentru a-și face temele încă de la școală”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Școala “Alexandru Costescu”
Masă caldă și sprijin la teme pentru mii de elevi

Aproape 3.000 de elevi din 22 unități de învățământ din Sectorul 1 vor beneficia, anul acesta, de programul “Educație pentru Viață”. Beneficiarii Programului “Educație pentru Viață” vor fi împărțiți în două categorii, în funcție de necesitatea fiecărei unități școlare înscrise în program.

În prima categorie, vor fi înscriși 2.600 de elevi din 18 unități de învățământ preuniversitar de stat. Aceștia vor beneficia după orele de curs de  masă caldă, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum și de asistență de specialitate în realizarea temelor pentru acasă.

Activitatea se va derula în fiecare zi, de luni până vineri, după programul  obligatoriu de școală, în intervalul orar 12:00 – 17:00.

Costul programului este de 25 de lei/zi/copil și va fi suportat integral de administrația locală a Sectorului 1 din bugetul propriu.

În cea de-a doua categorie, vor fi înscriși un număr de 370 de elevi din patru unități de învățământ. Aceștia frecventează școli care dispun de semiinternat și vor beneficia de o masă caldă pe zi. Pentru această categorie, costul programului este de 15 lei/zi/copil și va fi suportat integral de administrația locală.

Burse pentru silitori

Elevii care învaţă în şcolile şi liceele din Sectorul 1 vor beneficia și în acest an de burse școlare. Este vorba despre patru categorii de burse: burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social.

În semestru doi al anului școlar care s-a încheiat în iunie, 17.260 de elevi au avut burse, cuantumul acestora fiind de: 600 lei/lună/elev – bursa de performanță și 300 lei/lună/elev – bursa de merit, de studiu și de ajutor social.

Pentru semestrul I al anului școlar care a început luni, cuantumul burselor va fi stabilit prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv