Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților a dat votul final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / EXTERNE: Austria impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 

Un bărbat din Iași a murit din cauza virusului West Nile. Un alt pacient este în stare gravă

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase din Iași au anunțat, miercuri, că s-a înregistrat primul caz de deces din județ care are la bază virusul West Nile, virus transmis prin înțepătură de țânțar.

Victima avea 67 de ani, provenea din mediul rural și avea și alte probleme medicale. Bărbatului i-a fost tratată meningita, dar virusul i-a agravat bolile de cord de care suferea.

Reprezentanții spitalului respectiv susțin că alte șapte persoane sunt suspectate că ar prezenta virusul West Nile. În trei dintre aceste cazuri confirmarea s-a făcut chiar în cursul zilei de miercuri.

Unul dintre pacienți este internat în stare gravă, dar în celelalte două cazuri s-a decis ca pacienții să fie tratați în sistem ambulatoriu.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că ‘problema cu virusul West Nile nu este doar la Dunăre sau pe litoral. Și în nord-est, în zona Prutului sau a Siretului, lumea trebuie să fie precaută pentru că pot apărea astfel de țânțari, purtători ai virusului. Autoritățile locale trebuie să ia măsuri, dar și oamenii trebuie să se protejeze, respectiv să-și monteze plase la geamuri și să utilizeze spray-uri contra țânțarilor’.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv