Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Un nou dosar #Colectiv. Raed Arafat: Acum am trata doar câțiva răniți, restul tot afară!

Spitalele în care au fost trataţi răniții din catastrofa Colectiv s-au dovedit adevărate focare de infecţii, care au provocat moartea unora dintre ei.

raniti colectiv, ciolos

La cererea familiilor acestora, Parchetul General a deschis un nou dosar, în care anchetează modul în care au fost trataţi răniţii în spitalele de la noi din ţară.

În urma incendiului produs în 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv din București şi-au pierdut viaţa 64 de tineri iar aproape 200 au fost răniți.

Ministrul de atunci al Sănătății, Nicolae Băncioiu, dar și șeful departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, au decis abia după circa două săptămâni să ceară ajutor în străinătate și să trimită 34 de răniți la clinici de acolo.

Pentru unii dintre ei a fost prea târziu, deoarece au contractat infecții nosocomiale în spitalele din București. Reprezentanții Spitalului de Arși au recunoscut, în 3 decembrie, că 3 răniți au murit din cauza infecțiilor contractate aici. 

După 9 luni de la tragedie, Raed Arafat a recunoscut într-un interviu la Digi 24  că în cazul producerii unui nou caz de acest fel, că în spitalele din România ar putea fi tratați ”câțiva răniți foarte grav, restul tot afară”. “Mai ușor, putem mai mulți. Adică mai ușor înseamnă 10%, 20%, 30%”.

Cât privește anchetele procurorilor de la DNA și Parchetul General, până acum au fost trimişi în judecată cei trei patroni ai clubului.

15 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv