Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București decide dacă va fi redeschis dosarul „10 August” / POLITICĂ: Orban anunță prelungirea, „cel mai probabil”, a stării de alertă / Va fi a 4-a lună de atfel de restricții, după cele 2 luni de stare de urgență /  ANM: Cod Galben de ploi torențiale, până luni seară /

 

Breaking News:
 

Un reputat medic din Brașov anunță colapsul din Sănătate

Dan Grigorescu, șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Județean de Urgență din Brașov, atrage atenția în legătură cu colapsul pe care îl vom înregistra în sistemul de Sănătate.

Grigorescu a postat un mesaj sumbru pe pagina de Facebook, cu doar câteva zile înainte ca medicii și ceilalți angajați din sistemul de Sănătate să primească primele salarii de când au intrat în vigoare noua lege a salarizării și noul regulament al sporurilor.

Mesajul medicului din Brașov este elocvent, așa că îl postăm integral, fiecare fiind liber să tragă concluziile despre unde s-a ajuns și ce va urma:

“Nu mai au de trecut decât câteva zile până la explozia aproape atomică de frustrări și acuzații din sistemul de sănătate publică privind salariile nete care au scăzut multora, deși Guvernul le-a crescut tuturor. O himeră, ce mai… (HIMÉRĂ, himere, s. f. – Închipuire fără temei, fantezie irealizabilă; iluzie, fantasmă – DEX)

Nu mai sunt decât câteva zile până când celor care se simt la adăpost de o astfel de „grozăvie” (adică medicii sau asistenții medicali) le vor fi mai mult decât evidente două adevăruri grave la modul absolut:

1. primul, că tot ceea ce au primit „în plus” nu e atât de mult pe cât se declamă în discursul guvernamental (asta pentru că nici lor nu li se dau decât drepturi „ciuntite”);

2 al doilea, că binele lor este clădit pe sacrificiul celorlalți membri ai echipei (infirmiere, brancardieri, farmaciști, biologi, chimiști, psihologi clinicieni, alături de care se vor regăsi chiar și anumite categorii de medici și asistenți medicali)!

În opinia mea, aceste nemulțumiri ale poporului din sănătatea publică (care vor avea legătură nu doar cu banii mai puțini primiți pentru aceeași muncă prestată, cât, mai ales, cu sentimentul că ești „prostit pe față”) vor determina proteste în cele mai diferite forme, cunoscute sau necunoscute, imaginabile sau neimaginabile.

Mai curând neimaginabile. Tot precum o himeră!

În acest caz, pentru conducători, himera se va întrupa din multele componente ale norodului sanitar care, sătul de minciuni, se va transforma în monstrul din mitologia antică greacă, cu cap de leu, cu corp de capră, cu aripi de pasăre de pradă și cu coadă de șarpe, și care va căpăta, în plus, o nouă caracteristică, născută din sentimentul de insuportabilitate socială: apetitul de guvernanți!

Și atunci să vedeți!”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv