Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Universitatea Națională de Apărare va verifica teza de doctorat al premierului Ciucă, acuzat de plagiat

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a anunțat, marți, că verifică teza de doctorat al premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat.

„Urmare la informațiile apărute în Mass-media și a solicitării domnului Nicolae-Ionel Ciucă, adresată Universității Naționale de Apărare „Carol I”, vă informăm că la nivelul instituției noastre au fost inițiate demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară, cu privire la existența unor similitudini cu alte lucrări științifice, în cadrul tezei de doctorat cu titlul „Dimensiunea angajării Armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”, susținută de autorul tezei în anul 2003”, a transmis compartimentul informare și relații publice al Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

Jurnalista Emilia Șercan de la PressOne a scris că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat.

Analiza lucrării a revelat – pe lângă copierea mot à mot – patru tehnici clasice de mascare a plagiatului folosite în teza prim-ministrului PNL.

Ciucă a respins acuzația, spunând că lucrarea sa „a fost realizată conform cerințelor legale de la acea vreme”.

Premierul Ciucă respinge acuzațiile de plagiat: „Teza mea de doctorat, conform cerințelor legale de la acea vreme”

Preşedintele Klaus Iohannis a reacționat, la solicitarea Agerpres, în acest scandal, și consideră „corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit”.

„Până la o decizie finală a instituţiilor abilitate, preşedintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”, a transmis Administrația Prezidențială.

43 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv