Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:
Negocierile lui Ciucă pentru noul Guvern, umbrite de o tragedie în „ograda” sa...

UPDATE! O mină antipersonal a explodat la uzina de armament pentru MApN: 4 morți și 4 răniți

Patru persoane au murit – 3 bărbați și o femeie – iar alte 4 au fost rănite într-o explozie produsă, joi după-amiază, la Uzina Mecanică Băbeni – certificată ca furnizor de armament pentru MApN și pentru NATO.

Tragedia a avut loc în timpul dezamorsării unei mine antipersonal.

UPDATE: Trei dintre victimele exploziei de joi, de la Uzina Mecanică Băbeni, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Vâlcea, starea lor fiind stabilă, potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea.
 
„Sunt trei victime de sex feminin, toate trei au suferit politraumatisme în urma exploziei care a avut loc la Băbeni. O singură victimă este într-o situaţie mai complicată. Are fracturi la ambele braţe. Celelalte două au plăgi superficiale de la schije, care nu pun însă probleme. Toate trei sunt stabile. Au ajuns stabile la spital”, a precizat Dan Ponoran, directorul SJU.
 
Cea de-a patra persoană a suferit doar un atac de panică, nemaifiind dusă la spital.

„După comunicarea datelor din teren, sunt patru persoane decedate, trei bărbaţi şi o femeie, şi patru persoane rănite, care au fost preluate de către SAJ şi transportate la UPU Vâlcea”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

„Este o operațiune foarte periculoasă. Mina antipersonal are o rază de acțiune de 30 de metri și este făcută să ucidă oameni. O simplă apăsare a unui dispozitiv poate produce detonarea explozibilului”, a declarat Florin Jipa, de la Monitorul Apărării și Securității.

Uzina a fost înființată în anul 1983 și este concentrată pe producția de tehnologie militară.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv