Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

Voiculescu a demis-o pe Niţescu de la șefia „Matei Balş”. Cătălin Apostolescu, noul manager

La aproape o lună de la incendiul soldat cu 6 morți la Institutului „Matei Balş”, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a demis-o, luni, pe Maria Niţescu, manager interimar, pentru „multiplele disfuncţionalităţi” în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al unităţii medicale care au fost transferaţi în urma deflagrației din 29 ianuarie şi în comunicarea cu ministerul.

Atribuţiile de manager interimar au fost preluate, începând de luni, de directorul medical Cătălin Apostolescu.

În locul lui, medicul Adrian Marinescu a fost numit director medical și purtător de cuvânt al Institutului „Matei Balş”. 

Ministerul Sănătăţii precizează, înt-un comunicat tranmis luni seară, care a fost picătura care a umplut paharul și a dus la demiterea managerului:

„Ministerul Sănătăţii a solicitat, în această dimineaţă, informaţii cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” în timpul incendiului.

Institutul a răspuns printr-o notă telefonică, la ora 10,01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului şi nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov. La ora 14,17, Institutul a revenit asupra acestei informaţii şi a comunicat Ministerului Sănătăţii că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenţie şi că a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16,30″.

Totodată, ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de control să „elucideze” modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului „Matei Balş”, precum şi comunicarea cu toate celelalte autorităţi implicate.

Într-un mesaj pe Facebook, Vlad Voiculescu a acuzat că structuri din subordinea minsterului îi oferă în mod repetat informații false și acuza lipsa de profesionalism din administrație:

„Astăzi a fost a nu știu câta oară când am primit informații eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult. Prea mult din ce înseamnă „stat” în țara asta a devenit sinonim cu lipsă de profesionalism, program fix, țâfnă și misecuvenism. Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucrează în birouri – cei care ar trebui să facă munca medicilor și a personalului medical mai ușoară, mai puțin birocratică, mai cu sens – este pur și simplu din altă epocă. Se produce hârtie, nu valoare. Pentru fiecare om care muncește pe rupte sunt alți 10-20-30… cine mai știe câți… care au o singura grijă: pasarea responsabilității către alții – în jos sau în sus, la stânga sau la dreapta… nu contează, atât timp cât dânsul/dânsa se ocupă strict cu statul la stat. E momentul ca lucrurile să se schimbe. Cândva era o onoare să lucrezi pentru stat, să îți asumi o responsabilitate publică. Trebuie să facem să fie din nou așa… dacă vrem ca țara asta să nu eșueze lamentabil în doar câțiva ani în toate domeniile care contează. Pericolul este cât se poate de real și ne privește pe toți. De astăzi, eu unul nu voi mai avea răbdare”.

8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv