Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan vrea să îl demită pe șeful Direcției Juridice a PMB / Numai că Adrian Iordache a acupat funcția prin concurs /BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

AID: Declarația lui Putin privind scutul de la Deveselu, amenințare directă la adresa României

După reacția “de surprindere” a MAE față de ultima declarație a președintelui rus Vladimir Putin referitoare la scutul antirachetă de la Deveselu, Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) a reacționat și ea, duminică, arătând că o consideră ca o amenințare directă la adresa României.

racheta-scut

“O declarație fără precedent care confirmă toate analizele și punctele de vedere ale AID din ultimii ani cu privire la interesul și poziția Rusiei față de România și creșterea pericolului și interesului Rusiei față de viață politică, socială, dar mai ales securitatea națională a României. Această declarație reflectă toate acțiunile din ultimii ani la adresa României, iar AID avertizează asupra unui interes crescut de destabilizare a României și deraiere a sa de la linia de politică externă euro-atlantică”, se precizează într-un comunicat de presă.

AID nu exclude faptul că Rusia ar putea apela la influențarea puterii politice sau la organizarea unor mișcări de stradă pe fondul unor rezultate nesatisfăcătoare de guvernare.

“Atragem din nou atenția că atât România, cât și Aliații săi trebuie să trateze cu maximă seriozitate astfel de declarații amenințătoare la adresa securității naționale a României, pe care Vladimir Putin nu încetează să le transmită, ignorând total explicațiile date în repetate rânduri în ceea ce privește caracterul pur defensiv al sistemului de apărare antirachetă”, mai precizează organizația.

În 27 mai, la Atena, președintele Federației Ruse a declarat că România și Polonia “se află încă în raza noastră de acțiune”.

“Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur și simplu nu știau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea. În aceeași situație se află și Polonia”, a declarat Vladimir Putin la Atena, într-o conferință de presă organizată în comun cu premierul grec, Alexis Tsipras.

În declarația de la Atena, Putin nu a precizat ce măsuri concrete va lua Rusia, însă a arătat că nu va face primul pas și doar va răspunde la acțiunile Washingtonului: “Nu vom acționa până când nu vom vedea rachete în zonele cu care ne învecinăm”.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv