Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Proiectul rectificării bugetare, lansat în dezbatere publică / 

Breaking News:

Amenzi de 3.600 de euro pentru austriecii care nu se vaccinează anti-COVID

Austriecii care vor refuza să se vaccineze împotriva COVID-19 riscă amenzi  între 600 şi 3.600 de euro, conform proiectului de lege, prezentat joi, care introduce din februarie obligativitatea vaccinării, relatează agențiile de știri.

Totuşi, persoanele cărora li s-au aplicat amenzi vor putea evita plata acestora dacă, în schimb, se vor vaccina.

„Dacă va fi prezentată dovada (de vaccinare), atunci procedurile vor fi anulate”, a afirmat și ministrul sănătăţii, Wolfgang Mueckstein.
 
Potrivit proiectului de lege, obligativitatea vaccinării va rămâne în vigoare timp de doi ani. Vor fi exceptaţi copiii până la vârsta de 14 ani, femeile însărcinate, persoanele care vor prezenta o recomandare din partea unui medic şi cele care au trecut prin boală şi s-au vindecat de mai puţin de 180 de zile.

În Austria, peste un milion de oameni din totalul de 9 milioane de locuitori nu sunt vaccinaţi, „mult prea mulţi”, a arătat Edtstadler.

 
Mai precis, circa 68% de austrieci s-au imunizat împotriva coronavirusului.

Conform proiectului, un registru de vaccinare va fi comparat din trei în trei luni cu o listă a rezidenţilor, ceea ce va face posibilă identificarea nevaccinaţilor şi aplicarea amenzilor. Austria are o populaţie rezidentă de circa 9 milioane de locuitori.

Patru din cele cinci partide parlamentare sprijină obligativitatea vaccinării, a indicat Karoline Edtstadler. „Trimitem un semnal clar că aceasta este o cerinţă pentru toţi cetăţenii”, a subliniat şi Beate Meinl-Reisinger, şefa partidului liberal NEOS.

 
38 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv