Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR PLUS nu îl mai vrea pe Cîțu premier și cere PNL să desemneze altă persoană /  Ședința coaliției la guvernare are loc luni /

Breaking News:

Bogdan Aurescu, 2 zile la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa la Bruxelles, marţi şi miercuri, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din statele membre NATO.

Miniştrii vor aborda teme cu relevanţă şi de actualitate pe agenda aliată, reuniunea fiind un reper important în pregătirea Summitului NATO din 2021, potrivit unui comunicat al MAE.

Reuniunea este prima la care participă secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, după instalarea noii Administraţii SUA.

 

„Tema centrală de pe agenda reuniunii o reprezintă procesul de reflecţie strategică privind consolidarea dimensiunii politice a Alianţei – NATO 2030, coordonat de secretarul general al NATO, care urmăreşte adaptarea mai eficientă a Alianţei la mediul de securitate din ce în ce mai complex în care funcţionează. De asemenea, miniştrii aliaţi vor aborda răspunsul NATO la provocările şi ameninţările din Vecinătatea Sudică şi se vor concentra pe situaţia de securitate din Afganistan, precum şi pe alte aspecte privind securitatea regională”, se arată în comunicat.

Miniştrii vor avea două sesiuni de lucru în format aliat şi una la care vor participa omologii din Suedia şi Finlanda, precum şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri externe şi politica de securitate, la aceasta din urmă fiind abordate teme ca relaţia cu Rusia, controlul armamentelor şi aspecte de securitate regională.

„În contextul discuţiilor legate de Rusia, ministrul Bogdan Aurescu va promova poziţiile României cu privire la necesitatea întăririi pe mai departe a posturii NATO de descurajare şi apărare pe întreg Flancul Estic, inclusiv în regiunea Mării Negre. De asemenea, va evidenţia importanţa unui răspuns eficient la sporirea şi diversificarea provocărilor de securitate din Vecinătatea Estică şi, în acest sens, va susţine aprofundarea cooperării cu partenerii estici”, se mai arată în comunicat. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv