Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR PLUS nu îl mai vrea pe Cîțu premier și cere PNL să desemneze altă persoană /  Ședința coaliției la guvernare are loc luni /

Breaking News:

Bulgaria: Partidul lui Boiko Borisov a câștigat cu 24,2% alegerile parlamentare

Partidul conservator al premierului Boiko Borisov, Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), a câștigat alegerile legisative de duminică cu 24,2% potrivit rezultatelor oficiale parțiale, transmise luni de comisia electorală centrală, care a numărat 42,5% din voturi.

Pe locul al doilea, cu 19%, se plasează o nouă mișcare populistă antisistem, intitulată „Există un Astfel de Popor” (ITN) și condusă de vedeta TV și cântărețul Slavi Trifonov.

Pe locul 3, cu 14,9% dintre sufragii, s-au clasat socialiștii.

Partidul anticorupție Bulgaria Democrată și Alianța de centru-stânga „Sculați-vă! Jos Mafia!”, care au stat la baza masivelor proteste anticorupție cerând demisia lui Borissov, au obținut 11% și, respectiv, 5,1% .

Partidul etnicilor turci Mișcarea pentru drepturi și libertăți a obținut 8,7% din voturi, în timp ce naționaliștii de la VMRO, actualul partener de coaliție al conservatorilor premierului, au câștigat doar 3,6%, aflându-se deocamdată sub pragul electoral de 4%.

Premierul vrea pace

Premierul Boiko Borisov a sugerat crearea unui guvern de experţi transpartinic având în vedere că partidul său nu a obținut majoritatea absolută.

„Propun să facem pace – haideţi să instalăm experţi să îşi asume responsabilitatea şi haideţi să facem tot ce putem pentru a ieşi din pandemia (de coronavirus) până în decembrie şi să începem să avansăm”, a declarat Borisov , luni dimineață.

Într-un video postat pe Facebook, Borisov s-a adresat partidelor antisistem: „Nu aveţi expertiză, nu aveţi oameni, ar trebui să învăţaţi, dar aveţi un potenţial enorm”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv