Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

CE: Ţările UE profită de flexibilitatea sporită, cheltuind eficient fondurile de coeziune

Comisia Europeană a publicat o primă evaluare provizorie a modului în care statele membre ale UE au făcut uz de pachetele din cadrul Iniţiativei pentru investiţii, ca reacţie la coronavirus (CRII).

De la adoptarea primei propuneri privind CRII, statele membre au mobilizat cu o viteză fără precedent sume imense din resursele alocate implementării politicii de coeziune, pentru a combate criza cauzată de coronavirus, se arată într-un comunicat, transmis joi, de Executivul comunitar.

Până în prezent, 26 de ţări din UE şi Marea Britanie au făcut uz de mecanismele de flexibilitate prevăzute de CRII, iar 18 ţări şi-au adaptat în mod corespunzător programele de politică de coeziune.

În plus, datorită CRII şi modificării procedurilor interne ale Comisiei astfel încât să fie posibilă procesarea rapidă a tuturor cererilor, modificările aduse programului au putut fi introduse şi executate cu o viteză-record. Prin urmare, s-au consemnat 88 de modificări confirmate ale programului în legătură cu coronavirusul în 18 ţări, iar multe altele urmează să se efectueze în următoarele săptămâni.

Se preconizează publicarea unui raport de către Comisia privind Iniţiativa pentru Investiţii ca reacţie la coronavirus în octombrie 2020.

“Rezultatele publicate de Executivul comunitar arată că pachetele din cadrul Iniţiativei pentru investiţii ca reacţie la coronavirus reprezintă un ajutor necesar pentru statele noastre membre. Acestea au furnizat mijloacele legale pentru ca ţările să îşi readapteze planurile de investiţii şi să mobilizeze rapid fonduri UE pentru domeniile cu nevoile cele mai acute, cum ar fi sectorul sănătăţii, precum şi pentru sprijinirea ocupării forţei de muncă şi a IMM-urilor”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira. 

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv