Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

Alegeri parlamentare: Primele urne de vot s-au deschis vineri seara în străinătate / Peste 740.000 de români din diaspora sunt așteptați două zile la scrutin / În țară sunt peste 18 milioane de alegători / Se votează numai duminică, între orele 7.00 – 21.00 / CORONAVIRUS: Starea de alertă va fi prelungită până la mijlocul lui ianuarie 2021 / Arafat: „E clar că măsurile vor continua” /

Breaking News:
 

CNSU a adoptat Hotărârea 50: Lista actualizată cu ţările/zonele de risc epidemiologic

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, luni, prin Hotărârea nr. 50, lista cu ţările/zonele de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Iată lista: Andorra, Vatican, Cehia, Belgia, Polinezia Franceză, Guam, Olanda, Armenia, Luxemburg, Slovenia, Franţa, Gibraltar, Elveţia, Liechtenstein, Muntenegru, Argentina, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Bahamas, Costa Rica, Croaţia, Irlanda, Polonia, Bahrain, Macedonia de Nord, Portugalia, Puerto Rico.

Totodată, prin HCNSU au fost clarificate unele aspecte referitoare la aplicarea restricțiilor HG nr. 856/14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă până la mijlocul lunii noiembrie.

Concret, au fost stabilite situaţiile în care masca de protecţie sanitară poate fi îndepărtată în spaţiu deschis, pentru perioade scurte de timp şi doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la cel puţin 2 metri faţă de alte persoane.

„În localităţile sau judeţele în care portul măştii de protecţie este obligatoriu în spaţiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minim 2 metri faţă de alte persoane”, prevede Hotărârea nr. 50 a CNSU.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv