Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Sindicatele critică negocierile de formă din partea lui Ciucă și Ciolacu / POLITICĂ: Guvernul a adoptat OUG cu majorările propuse dar refuzate de sindicate / Iohannis: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenenle naționale?” /

Breaking News:

Colin Powell, fostul secretar de stat al SUA, a murit de COVID-19

Colin Powell, primul afro-american ajuns secretar de stat al SUA şi şef al Statului Major, a murit luni, la vârsta de 84 de ani, din cauza unor complicaţii provocate de COVID-19.


„Am pierdut un soţ, un tată şi un bunic remarcabil şi iubitor, precum şi un mare american. Era complet vaccinat. Vrem să mulţumim personalului medical de la Centrul medical naţional Walter Reed pentru tratamentul plin de grijă asigurat”, a mai menţionat familia în comunicatul publicat pe pagina sa de Facebook.

Născut pe 5 aprilie 1937 în Harlem, Colin Powell a crescut la New York, unde a studiat geologia. Și-a început cariera militară în 1958. Mai întâi detaşat în Germania, apoi a fost trimis în Vietnam în calitate de consilier militar al lui John F. Kennedy. 

În calitate de general cu patru stele, Colin Powell a fost şeful Statului Major interarme în mandatul lui George H.W. Bush în timpul războiului din Golf din 1991, în urma căruia forţele conduse de SUA au alungat trupele irakiene din Kuweitul vecin.

Powell, un republican moderat şi pragmatic, a ocupat ulterior funcţia de secretar de stat în timpul preşedintelui George W. Bush.

Avocat al războiului din Irak, Powell a susţinut pe 5 februarie 2003, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, o lungă alocuţiune privind armele de distrugere în masă deţinute de Irak, pentru a justifica invadarea ţării.

El a recunoscut ulterior: „Este o pată, pentru că eu sunt acela care a făcut prezentarea în numele SUA în faţa lumii şi asta va face parte mereu din bilanţul meu”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv