Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DIICOT a clasat dosarul 10 August, la 2 ani de la violențele jandarmilor / Cazan, Cucoș, Sindile scapă de urmărirea penală / POLITICĂ: Miercuri se încheie sesiunea parlamentară extraordinară / Legea privind carantinarea și izolarea va fi votată de Senat / Comisia juridică a încheiat marți noapte dezbaterile / CORONAVIRUS: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, a anunțat Iohannis /     

 

Breaking News:
 

Comisia Europeană: Statele UE nu au raportat cazuri de infecție cu noul virus gripal

Statele membre ale Uniunii Europene nu au raportat până în prezent cazuri de infecție cu coronavirus, noul virus gripal provenind din China, care a făcut 17 victime, informează, joi, Comisia Europeană.
 
sursă foto: Hotnews.ro
 
Reprezentanții CE precizează că instituția este pregătită să sprijine țările membre să ia măsuri adecvate și coordonate.

“Comisia urmărește îndeaproape situația în evoluție și continuă să coordoneze toate măsurile de răspuns necesare la nivelul UE. Comisarul Stella Kyriakides a discutat ieri dimineață situația provocată de coronavirus cu directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, precum și cu miniștrii Sănătății din Italia și Franța. Comisia a convocat ieri o a doua ședință a Comitetului pentru securitatea sănătății pentru a discuta actualizările privind evaluarea riscurilor și implicațiile potențiale pentru UE”, a transmis un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Potrivit acestuia, Comisia este pregătită să își intensifice eforturile și să sprijine statele membre pentru a asigura coordonarea răspunsurilor și pentru măsuri de control adecvate, dacă acest lucru este necesar.

“Până în prezent, statele membre ale UE nu au raportat cazuri. Comisia și statele membre așteaptă evaluarea OMS în urma celei de-a doua reuniuni așteptate astăzi”, a adăugat sursa citată.

Al treilea oraș din China, Ezhou, a intrat în carantină, joi, ca urmare a epidemiei declanșate de coronavirus, după Huanggang și Wuhan, unde a izbucnit focarul și sunt peste 440 de îmbolnăviri şi 17 decese, transmite presa internațională. Autoritățile au decis suspendarea transportului public, cinematografele, teatrele și cafenelele au fost închise.

Simptomele date de îmbolnăvirea cu coronavirus seamănă foarte mult cu cele ale gripei: febră, tuse seacă, stare generală proastă, durere de cap și tulburări respiratorii.

Virusul se transmite de la om la om. În eventualitatea în care la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor vor ajunge persoane care prezintă aceste simptome, ele vor fi întrebate dacă au călătorit în zone afectate de noul coronavirus sau dacă au intrat în contact cu persoane care au călătorit în zonele respective.

Există tratament pentru coronavirus? Un tratament care să se adreseze acestui virus nu există în acest moment, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, a explicat managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

Bolnavii pot fi tratați în România. Medicul Adrian Streinu Cercel dă asigurări că, în cazul în care se vor înregistra cazuri de îmbălnăvire pe teritoriul României, “primele cazuri vor fi adresate Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, și aici avem expertiza și cunoștințele necesare ca să putem interveni”.

 
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv