Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:

Coronavirus: Australia prelungeşte cu 3 luni închiderea frontierelor decisă în urmă cu un an

Pe fondul pandemiei de coronavirus, Australia va prelungi cu cel puţin trei luni închiderea frontierelor, după ce se află în autoizolare încă de acum un an, potrivit presei internaționale.

Ministrul Sănătăţii, Greg Hunt a anunțat, marţi, că Guvernul a fost avertizat de experţi în sănătate că „situaţia din jurul COVID-19 în străinătate continuă să prezinte un risc inacceptabil pentru sănătatea publică din Australia, mai ales apariţia unor mutaţii mai contagioase”.

Prin urmare, controlul strict la frontiere va fi prelungit până la 17 iunie, a precizat el.

Autoritățile au limitat nu numai intrarea străinilor în țară, ci și numărul australienilor care doreau să se întoarcă acasă în fiecare săptămână, blocând zeci de mii dintre ei în străinătate.

Călătorii autorizaţi să intre pe insulă trebuie să stea 14 zile de carantină într-un hotel, la costuri de mii de dolari.

Această politică s-a dovedit benefică: Australia a înregistrat mai puţin de 29.000 de cazuri de COVID-19 la o populaţie de 25 de milioane de locuitori şi impune în prezent puţine restricţii pe plan intern. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv