Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

SĂNĂTATE: Ministrul Sănătății a descoperit diferențe de 2.000 de decese COVID între platformele oficiale, în anul 2020 / Diferența ajunge până la 500 de cazuri la acelați spital / Există diferențe și în prezent / POLITICĂ: Premierul Cîțu se află două zile la Bruxelles, pentru negocieri pe tema PNRR / „O să-i asigur pe partenerii europeni că acest Guvern va face şi reforme /

Breaking News:

Coronavirus: Filipine îşi închide frontierele pentru străini, din 20 martie

Filipine îşi va închide frontierele pentru străini, din 20 martie, şi va limita la 1.500/zi numărul propriilor cetăţeni care lucrează în străinătate și sunt autorizaţi să intre pe teritoriul ţării, informează, miercuri, AFP.

Interdicţia a fost decisă, marţi seara, în condiţiile în care numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus în arhipelag înregistrate în ultimele 24 de ore a atins, luni, cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni, 5.404, cifră care, potrivit experţilor, riscă să se dubleze până la finalul lunii.

Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost înregistrate în capitală şi regiunea ei, unde au fost ordonate lockdown-uri ţintite şi interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, în timp ce copiii nu au dreptul să iasă din casă.

La un an de la prima carantină la nivel naţional, impusă pentru a stăvili răspândirea unei pandemii care a afectat puternic economia Filipinelor, trei milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă, problemele de malnutriţie s-au agravat, iar preşedintele filipinez Rodrigo Duterte le-a cerut compatrioţilor săi “să nu cedeze în faţa disperării”. “Este ceva mic la scara vieţii noastre. Am trecut prin lucruri mult mai dure”, a spus el.

Aceste afirmaţii au stârnit nemulţumire pe reţelele sociale şi în rândurile opoziţiei, care l-au acuzat pe şeful statului că minimizează suferinţele populaţiei şi eforturile serviciilor de sănătate.

De la începutul pandemiei, peste 630.000 de persoane au fost contaminate cu noul tip de coronavirus în Filipine şi aproape 13.000 de decese au fost atribuite COVID-19.

Guvernul filipinez speră să vaccineze anul acesta 70 de milioane de persoane. Peste un milion de doze din vaccinurile dezvoltate de Sinovac şi AstraZeneca au fost livrate în arhipelag în ultimele două săptămâni. 

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv