Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

Coronavirus: Italia a prelungit până pe 15 octombrie starea de urgenţă

Guvernul italian condus de Giuseppe Conte a prelungit, până la 15 octombrie, starea de urgenţă decretată pe 31 ianuarie, când a început criza sanitară generată de pandemia de coronavirus.

Executivul  a aprobat miercuri seară extinderea stării de urgenţă, care urma să expire vineri.

Opoziţia critică măsura, acuzând încălcarea libertăţilor cetăţeneşti, în condiţiile scăderii notabile a numărului de infectări, astfel că priveşte cu circumspecţie gestionarea prin decrete a situaţiei.

Premierul Giuseppe Conte a respins acuzațiile, argumentat că prin menţinerea stării de urgenţă guvernul va fi mai bine pregătit să răspundă rapid şi eficient apariţiei unor focare.

El a promis că aceasta va fi ultima prelungire a stării de urgenţă, dacă situaţia epidemiologică nu se va agrava.

Epidemia pare sub control în acest moment în Italia, unde în ultimele săptămâni s-au înregistrat în medie aproximativ 200 de noi cazuri de infectare pe zi. Totuşi, autorităţile avertizează că virusul rămâne în circulaţie şi insistă că trebuie respectate în continuare regulile de prevenţie.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv