Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR PLUS nu îl mai vrea pe Cîțu premier și cere PNL să desemneze altă persoană /  Ședința coaliției la guvernare are loc luni /

Breaking News:

Danemarca prelungește suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca

Danemarca va prelungi cu încă trei săptămâni suspendarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa AstraZeneca-Oxford, în aşteptarea rezultatelor unor investigaţii suplimentare, care vizează o posibilă legătură între acest ser şi riscul de formare a cheagurilor sangvine.


Guvernul danez a înştiinţat, joi dimineaţă, Parlamentul de la Copenhaga, în legătură cu prelungirea suspendării acestui vaccin, relatează postul TV 2.

Potrivit TV 2, suspendarea a fost prelungită întrucât autorităţile daneze aşteaptă încă rezultatele unor analize suplimentare ce vizează o posibilă legătură între vaccin şi cheagurile sangvine.

În urmă cu două săptămâni, Danemarca a fost una dintre primele ţări din Europa care a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca-Oxford.

Cele mai multe dintre ţări au reluat, însă ulterior administrarea serului, după recomandările formulate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Atât EMA, cât şi OMS au declarat săptămâna trecută că beneficiile furnizate de vaccinul AstraZeneca depăşesc considerabil riscurile medicale, după investigarea acelor cazuri de cheaguri sangvine.

Doar 7% dintre danezi refuză vaccinarea cu un ser anti-COVID-19, indiferent care ar fi acesta. Este așteptată acum o decizie anunțată de Agenţia Daneză pentru Sănătate în privința serului AstraZeneca.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv