Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Parlamentul l-a revocat pe Bădălău de la vicepreședinția Curții de Conturi / JUSTIȚIE: Cocoş, Crinuţa Dumitrean, Diacomatu și „Stelu” au scăpat de condamnări / ÎCCJ: Faptele s-au prescris  / CCR se va pronunța în 14 decembrie pe suprataxarea contractelor de muncă part-time / 

Breaking News:

Finlanda îşi închide frontierele pentru ruşii care vor să intre cu vize de turism

Finlanda îşi închide frontierele pentru ruşii care vor să intre în această țară cu vize de turism în spaţiul Schengen, începând de joi, la miezul nopţii (21.00 GMT), a anunţat guvernul.

Decizia are loc la o săptămână după semnarea de către Vladimir Putin a decretului privind „mobilizarea parţială” a tinerilor și rezerviștilor pentru războiul pe care l-a declanșat în Ucraina în 24 februarie, iar aceștia au luat cu asalt frontierele.

În plus, referendumurile „ilegale” de anexare în estul Ucrainei şi presupusul sabotaj al gazoductelor Nord Stream în Marea Baltică „au sporit îngrijorările”, a declarat ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto.

Ţara nordică se aliniază astfel de facto deciziei luate la începutul lui septembrie de Polonia şi de cele trei ţări baltice (Estonia, Letonia şi Lituania), celelalte patru state ale UE care au frontieră cu Rusia.

„Decizia vizează împiedicarea completă a situaţiei actuale de turism rusesc în Finlanda şi tranzitul asociat de-a lungul ţării”, a explicat Haavisto, într-o conferinţă de presă.

Helsinki a recunoscut că decizia sa s-ar putea traduce printr-o creştere a numărului cererilor de azil şi a tentativelor de trecere ilegală a frontierei.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv