Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR PLUS nu îl mai vrea pe Cîțu premier și cere PNL să desemneze altă persoană /  Ședința coaliției la guvernare are loc luni /

Breaking News:

Franța intră în carantină de noapte o lună și închide școlile 3 săptămâni

Franța intră în carantină de noapte, între orele 19.00 și 06.00, timp de patru săptămâni, și închide școlile trei săptămâni, începând de sâmbătă.

„De sâmbătă seara și timp de patru săptămâni, nu se va mai permite deplasarea într-un perimetru de peste 10 km, cu excepția cazului în care există un motiv imperios. Vom pierde controlul dacă nu facem acum asta”, a anunțat, miercuri seară, președintele Emmanuel Macron.

În perioada carantinei de noapte, pe lângă interzicerea circulației persoanelor vor fi închise anumite magazine.

Pentru sărbătorile de Paști, francezii își vor putea alege locul de carantină. Fie că este vorba de o schimbare de regiune sau de o întoarcere în Franța dintr-o țară străină, va fi necesară o toleranță pentru călătoriile care vor fi făcute în weekend-ul de Paște.

Pe de altă parte, „controalele și sancțiunile” vor fi „consolidate pe drumurile publice pentru a limita adunările” și pentru „a controla consumul de alcool”, a precizat Macron.

Rata infectărilor cu coronavirus a urcat la 60.000 de cazuri, în ultimele 24 de ore.

Pandemia a ucis, până acum, 95.337 de persoane în Franța.
 
Vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani va debuta pe 16.04.2021 iar cea a persoanelor peste 50 de ani pe 15.05.2021. Vaccinarea persoanelor cu vârste sub 50 de ani va începe pe 15 Iunie 2021.
 
Aajutoarele acordate de stat salariaților și firmelor sunt prelungite.
 
„Este cea mai bună soluție pentru a încetini răspândirea virusului. Franța a reușit să păstreze școlile deschise timp de mai mult timp decât au făcut-o țările vecine. Părinții care vor trebui să aibă grijă de copiii lor și care nu pot lucra de la distanță vor avea dreptul la șomaj parțial”, a dat asigurări Macron.
 
Începând cu jumătatea lunii mai, terasele, restaurantele și lăcașurile de cultură vor deschide în mod progresiv, a mai spus el.
6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv