Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Grecia şi-a vândut cel mai mare port cu 368,5 milioane de euro

Chinezii au profitat, încă o dată, de problemele traversate de Uniunea Europeană şi au dat o mare lovitură în plan economic, reuşind să achiziţioneze portul grecesc Pireu.

OJ-AE781_PIRAEU_M_20160112152837

Chinezii de la Cosco au achiziţionat 51% dintre acţiunile deţinute de statul elen în portul Pireu, contra sumei de 280,5 milioane de euro, devenind acţionar majoritar în urma unei înţelegeri între Xu Lirong, şeful Cosco, Alexis Tsipras, premierul Greciei, şi Stergios Pitsiorlas, şeful Agenţiei pentru Privatizare din Grecia.

Mai mult, în 2021 chinezii ar urma să mai primească şi restul de 16% din acţiunile deţinute de statul elen, contra sumei de 88 de milioane de euro. Însă pentru a primi şi acele acţiuni, la preţul respectiv, chinezii trebuie să investească până atunci câte 35 de milioane de euro pe an în dezvoltarea portului.

Graţie acestei afaceri, Grecia a ajuns să încaseze 3,5 miliarde de euro din privatizările efectuate în ultimii ani, iar povestea este departe de a se fi încheiat, în condiţiile în care Cosco a pus ochii şi pe compania de cale ferată a Greciei, iar grecii nu au cum să refuze o afacere atractivă pentru că are de achitat împrumuturi uriaşe.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv