Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atacurile de la Bruxelles

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacurile teroriste comise marți dimineața la aeroportul și metroul din Bruxelles și soldate cu 34 de morți și 230 de răniți. 

22a-martie-2016-Atac-la-Bruxelles

Anunțul a fost făcut de agenția de știri Amaq, care are legături cu această grupare.

”Luptătorii Statului Islamic au detonat o serie de bombe, centuri și dispozitive explozive, marți, la aeroport și la o stație de metrou din centrul Bruxelles-ului, capitala Belgiei, țară care participă la coaliția internațională împotriva Statului Islamic”, se menționează în textul difuzat.

Ei ”au deschis focul în interiorul aeroportului Zaventem, înainte ca mai mulți dintre ei să-și detoneze centurile cu explozivi; de asemenea, un martir și-a detonat centura cu explozivi în stația de metrou Malbeek”, se precizează în continuare.

3 teroriști

Mass-media belgiană a difuzat și o fotografie cu cei trei presupuși teroriști care au acționat la aeroport. Fotografia a fost obținută de pe camerele de supraveghere și arată trei bărbați care împing cărucioare pentru bagaje.

Doi sunt teroriști kamikaze iar cel de-al treilea a reușit să fugă după ce a amplasat un dispozitiv exploziv.

Percheziții

Poliția belgiană efectuează mai multe percheziții iar în timpul unei descinderi într-o locuință din suburbia Schaerbeek din Bruxelles a găsit un drapel al grupării Statul Islamic și un dispozitiv exploziv ce conține în plus substanțe chimice și cuie.

Anunțul a fost făcut de procurorul general al Belgiei, Frédéric Van Leew, care a precizat că sunt în desfășurare și alte percheziții și interogatorii în cadrul anchetei.

Procurorul general a confirmat că la aeroport au acționat trei teroriști.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv