Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: Violeta Alexandru a finalizat proiectul OUG privind șomajul tehnic pentru bugetari / „Avem prima variantă, luni vom avea varianta finală” / BUSINESS: Dacia reia producția, după Paști / CORONAVIRUS: 441 de cazuri noi, 5.202 în total / Numărul deceselor: 246 / 

Breaking News:
 

Klaus Iohannis, la Conferinţa ONU pentru limitarea încălzirii planetei

Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la deschiderea Conferinţei internaţionale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pentru adoptarea unui nou acord privind schimbările climatice (COP 21), unde sunt prezenţi şefi de stat şi guvern din peste 145 de ţări.

iohannis paris 3

Conferinţa se desfăşoară în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie.

Noul acord privind limitarea încălzirii planetei va fi obligatoriu din punct de vedere juridic şi aplicabil tuturor statelor, începând cu 1 ianuarie 2021.

Klaus Iohannis a spus, în discursul său, că “acordul ar trebui să permită tuturor statelor participante să contribuie adecvat la efortul colectiv de menţinere a creşterii temperaturii medii globale sub 2°C, într-un mod care să reflecte corect responsabilităţile şi capacităţile de care dispun (inclusiv din perspectiva contribuţiilor financiare), creând în acelaşi timp oportunităţi de dezvoltare durabilă pentru toţi”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

iohannis paris 2

Totodată, preşedintele României a subliniat că tranziţia globală către o economie cu emisii scăzute de carbon trebuie să facă parte din moştenirea noastră pentru generaţiile viitoare.

Contribuţia Uniunii Europene pentru Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice a fost reflectată de angajamentul statelor membre de a reduce, până în anul 2030, cu cel puţin 40% emisiile de gaze cu efect de seră (faţă de nivelurile din 1990).

iohannis paris

În acest context, Klaus Iohannis a invocat importanţa deosebită a asigurării unor angajamente cu nivel similar de ambiţie din partea celorlalţi parteneri internaţionali, în principal din perspectiva necesităţii de a menţine competitivitatea industriei europene şi de a reduce riscul de relocare.

0 Shares